Canon PIXMA PRO-1 – tiskalnik A3+

Canon PIXMA PRO-1 – tiskalnik A3+

Canon PIXMA PRO-1 – tiskalnik A3+

Canon je predstavil novega paradnega konja v seriji PIXMA Pro, tiskalnik PIXMA PRO-1, ki je prvi tiskalnik formata A3+ na trgu z 12 ločenimi črnili.

Sporočilo za javnost

Elegantno napravo zaznamuje oblikovanje v duhu fotoaparatov EOS, tiskalnik pa prinaša najvišjo možno kakovost barvnega in črno-belega tiska ter je idealen za profesionalne in ljubiteljske fotografe. Zaradi visoke stopnje storilnosti je primeren za studijsko uporabo in sejme.
Revolucionaren 12-črnilni sistem za izjemne rezultate

Edinstven sistem z 12 ločenimi črnili občutno poveča barvni razpon, odlikuje pa ga tudi nov sistem Chroma Optimizer za večjo gostoto črne barve in enakomeren sijaj. Pet monokromatskih črnil skrbi za črno-bele izpise profesionalne kakovosti z jasnimi podrobnostmi v senčnih in osvetljenih predelih, poleg tega so prehodi med toni mehki, zrnatost pa zmanjšana. Pigmentna črnila LUCIA nove generacije ohranjajo visoko obstojnost slike, zato jih lahko z zaupanjem uporabljate za razstave in prodajo.

Edinstvena kakovost barvnih in črno-belih izpisov
PIXMA PRO-1 podpira vhodno ločljivost 1200 točk na palec (dvakrat več kot prejšnje generacije PIXMA Pro), kot odgovor na povečano število točk na profesionalnih fotoaparatih, izdeluje pa ostrejše izpise v visoki ločljivosti do 4800 x 2400 točk na palec. Nov sistem Optimum Image Generating (OIG) analizira barve na fotografiji in natančno izračuna optimalno mešanico črnil in količine kapljic, ki so nato natančno odtisnjene na papir s pomočjo tiskalnih glav Canon FINE z 12.288 šobami.
Sistem OIG izboljša barvno reprodukcijo, naravno prelivanje tonov in enakomeren sijaj v vsakem načinu tiskanja in na vseh tipih papirja, rezultat pa je kar se da blizu resničnosti. Mehki prehodi tonov v barvnih in črno-belih izpisih so doseženi s pomočjo 16-bitnega tiska. Novi PIXMA PRO-1 deluje v treh barvnih načinih, med njimi Photo Colour ohranja žive modre in zelene odtenke, ki predstavljajo človekovo pomnjenje barv. Način Linear Tone reproducira barve z linearno tonalno lestvico, ICC Profiles pa uporabnikom dopušča uporabo papirju prilagojenih barvnih profilov ali izdelavo lastnih.

Storilnost in uporaba v komercialne namene
PIXMA PRO-1 izdela visokokakovosten razstavni odtis v približno 2 minutah in 55 sekundah , medtem ko je PIXMA Pro9500 MkII potrebovala 7 minut in 55 sekund . 2,5-krat večja kapaciteta kartuš v primerjavi z najbližjim modelom zagotavlja daljše delo med menjavami črnil. Prednje lopute poenostavljajo dostop do kartuš z obeh strani tiskalnika, zaradi učinkovitosti pa zadnji predal sprejme do 20 listov foto papirja, reža za ročno podajanje pa sprejme foto papir širine do 356 mm in večje gramature.
Stalen nadzor nad kapljicami črnila stabilizira gostoto barv in črnila ter s tem zagotavlja konsistentnost barvnih izpisov. Zanesljivost v komercialnem okolju zagotavljajo lastnosti, ki so običajne pri profesionalnih tiskalnikih velikega formata, kot je na primer sistem kroženja zraka z ventilatorjem in sistem dovajanja črnila ločen od tiskalne glave. Povezljivost z Ethernetom zagotavlja, da si lahko PIXMO PRO-1 deli več uporabnikov v omrežju.

Poenostavljen delovni tok in profesionalen nadzor barv
PIXMA PRO-1 je na voljo skupaj s programsko opremo Easy-PhotoPrint Pro, ki poenostavlja nameščanje tiskalnika in omogoča tiskanje več zaporednih opravil. Podpira ga tudi celotna družina izdelkov Adobe Photoshop in programski paket Canon Digital Photo Professional. Tiskalnik samodejno izbere ustrezen barvni profil ICC za Canonov papir, na voljo pa je tudi nabor profilov ICC za umetniške papirje različnih proizvajalcev.

Programska oprema Colour Management Tool Pro je na voljo na http://software.canon-europe.com, podpira pa upraviteljska orodja za barve x-rite, vključno s Colour Munki Photo in Colour Munki Design. PIXMA PRO-1 ima tudi funkcijo prilagajanja odtisov okoliški svetlobi, tako da uporabnik lahko izbere pod kakšnim tipom svetlobe bodo natisnjene fotografije prikazane. Barve izpisa so nato samodejno nastavljene za zagotavljanje kar najboljše barvne reprodukcije za vse pogoje.

PIXMA PRO-1 bo v Evropi na voljo novembra 2011.

PIXMA PRO-1 – ključne lastnosti:
• Vodilni tiskalnik A3+ za profesionalne fotografe
• Edinstven sistem z 12 črnili in izjemnim barvnim razponom
• Chroma Optimizer za enakomeren sijaj in jasno črno barvo
• Sistem Optimum Image Generating izboljša barvno reprodukcijo
• Presenetljivi črno-beli izpisi s 5 monokromatskimi črnili
• Nova pigmentna črnila LUCIA zagotavljajo dolgotrajne fotografije
• Izdela visokokakovostno fotografijo A3+ v približno 2 minutah in 55 sekundah
• Kartuše z večjo kapaciteto ponujajo daljše delovanje med menjavami
• Široka podpora različnim medijem do širine 356 mm
• Vtičnik Easy-PhotoPrint Pro za učinkovit tiskarski delovni tok
 

Komentarji
Uroš Uršej (@Lucifix) 4. november 2011 16:21
Kaj ko so kartuše še vedno predrage...
slika1 (@slika1) 8. november 2011 20:14
koliko pa stane to čudo? in kako je z kartušami?
Saša Bizjak (@SasaBizjak) 2. februar 2012 18:08
Mene tudi zanima cena....
Uroš Uršej (@Lucifix) 2. februar 2012 18:10
Kartuše: Tehnologija ločenega črnila – 12 ločenih črnilnih vložkov (PGI-29PBK, PGI-29MBK, PGI-29DGY, PGI-29GY, PGI-29LGY, PGI-29C, PGI-29PC, PGI-29M, PGI-29PM, PGI-29Y, PGI-29R, PGI-29CO)

12 kartuš x 25€ (cca) = 300€
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati