Canon v Hollywoodu premierno predstavil sistem Cinema EOS

Canon v Hollywoodu premierno predstavil sistem Cinema EOS

Canon v Hollywoodu premierno predstavil sistem Cinema EOS

Canon Inc. je pred dnevi najavil Canonov vstop na področje kinematografske produkcije s sistemom Cinema EOS. Nov profesionalni digitalni kinematografski sistem obsega objektive, digitalne video kamere in digitalne zrcalno-refleksne fotoaparate.

Sporočilo za javnost

Sistem Cinema EOS je namenjen novemu področju umetniškega izražanja in gradi na 74-letni zgodovini inovacij in strokovnega znanja na področju optike in tehnologije upodabljanja. Canon je že prejel priznanja s strani zabavne industrije za digitalni zrcalno-refleksni EOS 5D Mark II, predstavljen novembra 2008 in je bil uporabljen v različnih hollywoodskih uspešnicah in televizijskih programih.

Canonov sistem Cinema EOS, ki je združljiv s Canonovim naborom visokokakovostnih objektivov EF, filmskim ustvarjalcem ponuja različne ustvarjalne možnosti, ki zagotavljajo, da bo vsaka zgodba dobila svoj konec.


Canon EOS C300C

“Za vodilno podjetje v digitalnem upodabljanju je Canonov začetek v filmski in televizijski produkciji izjemna priložnost vstopiti na uspešen trg,” je dejal Fujio Mitarai, predsednik in izvršni direktor Canona Inc. “V luči dosežkov, ki jih je v industriji doslej dosegal Canonov sistem digitalnih fotoaparatov EOS, smo prepričani, da bo nova serija izdelkov Cinema EOS ta uspeh ponesla na popolnoma novo raven.”

Canon je skupaj s sistemom Cinema EOS premierno predstavil sedem novih objektivov 4K EF Cinema – štiri objektive zoom in tri s fiksno goriščnico – ki dopolnjujejo trenuten pester nabor zamenljivih objektivov EF za fotoaparate EOS. Podjetje je tudi najavilo digitalno video kamero EOS C300/C300 PL z zamenljivim objektivom, opremljeno s tipalom CMOS ekvivalentnim formatu Super 35 mm, in nov digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat, ki je trenutno še v fazi razvoja in katerega odlikuje 35-mm tipalo CMOS polne velikosti s podporo snemanju videa 4K.

Objektivi 4K EF Cinema
Canonov sistem Cinema EOS je za svojo hollywoodsko premiero pripravil sedem novih objektivov 4K EF Cinema: štiri objektive zoom z velikim razponom goriščnice od 14,5 mm do 300 mm – vsakega z nastavkom (bajonetom) EF in PL – in tri objektive EF s fiksno goriščnico. Vseh sedem objektivov ponuja izjemne optične lastnosti v ločljivosti 4K (4096 x 2160 točk) in združljivost s tipali ekvivalenta Super 35 mm. Poleg tega lahko te tri objektive s fiksno goriščnico uporabljamo s fotoaparati s tipali polne velikosti 35 mm.

Digitalna video kamera EOS C300/C300 PL z zamenljivim objektivom
Canon EOS C300/C300 PL je popolnoma nova digitalna video kamera, na voljo v dveh različicah: EOS C300 je opremljena z nastavkom EF in je združljiva z velikim številom objektivov iz Canonovega nabora; EOS C300 PL pa ima nastavek PL za uporabo objektivov s standardom PL. Video kamera ima tipalo CMOS z 8,29 milijona točk, ekvivalentno formatu Super 35 mm, ki je prilagojeno digitalni kinematografiji.

Nov digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat s funkcijo 4K Movie (v razvoju)
Digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat naslednje generacije, ki je trenutno v razvoju, bo opremljen s 35-mm tipalom CMOS polne velikosti in bo podpiral snemanje 4K videa* (pri hitrosti slik 24P in s kompresijo Motion-JPEG). Zagotavljal bo izvrstno kakovost slike za ustvarjanje inovativnih in izraznih slik. Ostale podrobnosti kot so ime izdelka, tehnične lastnosti in datum predstavitve še niso odločene.

* Obrezan na velikost APS-H (dimenzije predstavljajo približno 80% višine in dolžine 35-mm tipala polne velikosti) pri snemanju v formatu 4K.

 

Sistem Cinema EOS: Pregled izdelkov
Kategorija izdelka
Model
Nastavek
Obektivi EF Cinema
CN-E14,5–60mm T2.6 L S
EF
CN-E14,5–60mm T2.6 L SP
PL
CN-E30–300mm T2.95–3.7 L S
EF
CN-E30–300mm T2.95–3.7 L SP
PL
CN-E24mm T1.5 L F
EF
CN-E50mm T1.3 L F
EF
CN-E85mm T1.3 L F
EF
Digitalne video kamere
EOS C300
EF
EOS C300 PL
PL
Digitalni SLR fotoaparat (v razvoju)
Bo objavljeno kasneje
EF

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati