Fotografski petek privabil več kot 1.500 ljubiteljev fotografije

Fotografski petek privabil več kot 1.500 ljubiteljev fotografije

Največji, zdaj že tradicionalni fotografski dogodek v Sloveniji – Nikonov dan fotografije – je tudi letos postregel s številnimi novostmi, predvsem osrednjo, 5. elementom dogodka, sistemom Nikon 1 in njegovima prvima predstavnikoma Nikon J1 in Nikon V1.

Sporočilo za javnost

Približno tisoč petsto ljubiteljev fotografije je petkovo popoldne in večer preživelo v prostorih VIBA FILM-a v Ljubljani, kjer so se podrobneje seznanili z delom profesionalnih fotografov, ovrednotili in nadgradili svoje fotografsko znanje med fotografiranjem modelov in različnih scen ter preizkušali Nikonove fotoaparate in opremo.

Nikonov dan fotografije je potekal pod sloganom »Jaz sem 5. Element«, v katerem so bili zajeti ogenj, voda, zrak in zemlja ter kot peti element nov sistem Nikon 1. Ljubitelji fotografije so svoje fotografsko znanje lahko med drugim izpilili s fotografiranjem zanimivih scen, ki jih je z ognjem pričaral Mitja Bončina ter plesalke skupine Pro dance s plesnim šovom petih elementov v kostumografiji mladih oblikovalcev Damirja Rakovića in Amande Kapič. Številne zanimive fotografije so nastale tudi z dekleti na modni reviji ter profesionalnimi modeli agencije Michaela.

Številni ljubitelji fotografije so prisluhnili zanimivim predavanjem in izkušnjam Nikonovih profesionalnih fotografov. Dean Dubokovič je predstavil 20 let ustvarjanja v modni fotografiji, Samo Rovan je govoril o novih trendih v poročni fotografiji, Matjaž Tančič pa je predstavil 3D modno fotografijo. Svoje fotografske izkušnje je z udeleženci delil tudi priznani fotograf Arne Hodalič. Skozi dogajanje je udeležence s fotografskimi namigi in nasveti vodil radijski voditelj in fotograf Sašo Papp. Na vsa vprašanja glede fotografiranja ter tehničnih značilnosti Nikonove opreme je bil na zanimivih predavanjih na razpolago fotografski mojster Andrej Korenč. Obiskovalcem je bila na voljo tudi brezplačni storitvi Check & Clean, kjer so Nikonovi serviserji preverjali in natančno očistili fotoaparate udeležencev.

Tokrat so svoje dogodivščine s fotografskega sveta z udeleženci dogodka delili tudi puščavski lisjak Miran Stanovnik, ki se na svojih poteh na dveh kolesih pogosto srečuje z zanimivimi motivi ter režiser, filmski in televizijski igralec Branko Đurić - Đuro in igralka Tanja Ribič. »Dirkanje in fotografija sta bolj povezana, kot se zdi. Vsi moji pokrovitelji si želijo kakovostnega fotomateriala, zato je dober in vzdržljiv kompaktni fotoaparat, kot je Nikon AW100, del moje standardne opreme na dirkah. Marsikdaj lahko ujamem v svoj objektiv trenutke, ki so drugim reporterjem nedosegljivi,« je povedal Miran Stanovnik. »Video in fotografska umetnost hodita z roko v roki, saj se odlično dopolnjujeta. Tako so razmišljali tudi Nikonovi inženirji, ko so v Nikon 1 vgradili funkcijo fotografija v gibanju,« je pojasnil filmski in televizijski režiser Branko Đurič – Đuro.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati