Nikon bliskavica SB-910

Nikon bliskavica SB-910

Nikon je predstavil novo i-TTL (inteligentni TTL) najzmogljivejšo bliskavico Nikon SB-910, ki nadomešča med profesionalnimi fotografi zelo cenjeno bliskavico SB-900.

Sporočilo za javnost

Združljiva je z DSLR fotoaparati formata FX in DX, njeno največje vodilno število je 54.5, novo bliskavico pa poleg razširjenega razpona zooma od 17 do 200 mm odlikuje hitro polnjenje z energijo, saj znaša čas celotnega polnjenja med dvema bliskoma le 2.3 sekunde.

Nova bliskavicaSB-910 je močno orodje za profesionalce, ki od bliskavice oziroma sistema bliskavic pričakujejo osvetlitev, primerljivo osvetlitvi pri uporabi studijskih bliskavic. Za SB-910 je značilno izboljšano delovanje in ergonomija upravljanja z razširjenim razponom zooma od 17 do 200 mm in s tremi načini osvetlitve. Sredinsko poudarjeni način se osredotoči na osvetlitev v središču kadra, kar je uporabno pri uporabi teleobjektivov, medtem ko enakomerni način enakomerno razprši svetlobo po celotnem kadru, kar je uporabno pri zajemu skupinskih posnetkov. Standardni način nudi standardno ravnotežje med močjo in porazdelitvijo svetlobe.

Bliskavica omogoča odbojno osvetljevanje z glavo z nagibom do 90o navzgor in 7o navzdol ter 180o vodoravnim nagibom levo ali desno. Izboljšan je tudi sistem toplotne zaščite, ki omogoča optimalnejše zaznavanje temperature in upravljanje časa obnovitve. Bliskavica SB-910 ima izboljšano ergonomijo in spremenjene menije za intuitivnejši nadzor, upravljanje prek osvetljenih gumbov v temi je enostavnejše. Priloženi so trdni (plastični) barvni filtri, ki so trpežnejši in jih je lažje pritrditi. Bliskavica SB-910 samodejno prilagodi nastavitev barvne temperature priključenega fotoaparata glede na barvo filtra, ki se uporablja. Kot del sistema osvetljevanja Nikon Creative Lighting System se SB-910 zlahka vključi v sisteme z več bliskavicami, vgrajeno programsko opremo pa je mogoče nadgraditi prek pomnilniškega medija v priključenem fotoaparatu.

Bliskavica Speedlight SB-910 bo v Sloveniji dobavljiva sredi decembra po priporočeni ceni 529 €.

Komentarji
BubikolRamios (@BubikolRamios) 13. december 2011 00:28
Ne vem kaj je boljšega na ergonomiji. Knof za prižiganje je še vedno tako neroden kot prej. Če bi odstranili on knofek, ki ga moraš brezveze porinit noter bi bilo že dosti boljše.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati