Olympus predstavil objektiv M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm F3.5-6.3 EZ

Olympus predstavil objektiv M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm F3.5-6.3 EZ

Olympusova nova generacija vsestransko nadarjenih fotoaparatov PEN je bogatejša za nov standardni zoom objektiv M. ZUIKO DIGITAL ED 12-50 mm 1 : 3,5-6,3 EZ.

Sporočilo za javnost

December 2011 - Olympusova nova generacija vsestransko nadarjenih fotoaparatov PEN je bogatejša za nov standardni zoom objektiv M. ZUIKO DIGITAL ED 12-50 mm 1 : 3,5-6,3 EZ. Njegova posebnost je novi zelo praktični in skoraj neslišni elektromagnetni zoom mehanizem, ki leče premika povsem samodejno, zato si ob iskanju najboljše kompozicije ne bo več treba zvijati zapestja v nemogočih položajih. Z njim lahko prav vsak posname čudovite videe. Hitrost zooma je mogoče prilagajati in če k temu dodamo še izjemno hitro samodejno ostrenje, dobimo popoln objektiv za videosnemanje in portretno fotografijo. Toda to še ni vse. Nadvse uporaben je tudi za makro in širokokotno fotografiranje. Ob zornem kotu 84°, goriščni razdalji 24-100 mm* in možnosti ročnega upravljanja z zoomom so uporabnikom prav zares odprte vse fotografske perspektive. Serija PEN je s tem dobila sebi enakovreden vsestranski standardni zoom objektiv. Na voljo bo od konca januarja 2012.

Enostavnejši in tišji
M. ZUIKO DIGITAL ED 12-50 mm 1 : 3,5-6,3 EZ je dejansko video zoom objektiv v povsem svojem razredu. Z elektromagnetnim pogonom zoom mehanizma lahko motive enakomerno in tiho približamo in oddaljimo. S tem se izognemo tresenju fotoaparata, do katerega pogosto pride ob uporabi ročnega zooma. Prav tako ni nevarnosti, da bi nam brnenje motorčkov v objektivu pokvarilo posnetek. Na voljo so tri hitrosti zooma. Ob najnižji imamo čas za iskanje najboljše kompozicije, ob najvišji pa zagotovo ne bomo zamudili nobenega prizora.

Hitreje in bližje
Novi objektiv ima 4,2-kratno povečavo in je izjemno hiter. Elektromagnetni motorček se v trenutku odzove in v kombinaciji z Olympusovo tehnologijo MSC (Movie and Still Compatible - za fotografiranje in videosnemanje) zagotavlja hitro in skoraj neslišno samodejno ostrenje. Olympus je tehnologijo MSC posebej za ta objektiv izboljšal in ji dodal linearni motorni pogon, s pomočjo katerega elektromagnetni motorček ostri še hitreje in tišje, kar se še posebej pozna pri videosnemanju.

Samodejno in ročno
Kot od Olympusovih objektivov PEN lahko pričakujemo, zagotavlja M. ZUIKO DIGITAL ED 12-50 mm 1 : 3,5-6,3 EZ odlično kakovost posnetkov, še posebej zaradi večslojnega optičnega premaza vseh leč in dveh asferičnih leč, ki preprečujeta običajna popačenja zooma. Prava kakovost je prav posebej opazna pri makro fotografiranju, ki omogoča 0,72-kratno povečavo pri 20-50 cm. Malo manj znana je nova tipka L-Fn (prvič na objektivu PEN), s katero lahko blokiramo samodejno ostrenje. Če se npr. pri videosnemanju med nami in motivom nenadoma pojavi prepreka, z enostavnim pritiskom na omenjeno tipko fotoaparatu preprečimo, da bi jo izostril. Tako ostane izbrani motiv izostren, zato ni potrebno izgubljati časa s ponovnim ostrenjem, ko se prepreka odmakne. Seveda je tudi končni video bistveno boljši brez nepotrebnega preusmerjanja pozornosti na nepomembne podrobnosti. Kljub temu Olympus ni pozabil na ljubitelje klasičnega fotografiranja - samodejno ostrenje lahko tudi izključimo in namesto tega uporabljamo ostrilni obroček na objektivu.

Fotoaparati PEN so zaradi standarda Mikro ŠtiriTretjine zelo kompaktni in mobilni in jih lahko uporabljamo na najrazličnejših krajih in v najrazličnejših okoliščinah. Zato je v najnovejši Olympusov objektiv PEN vgrajen tehnološko dovršen ter na dež in prah odporen mehanizem, ki je bil prvotno razvit za serijo vrhunskih objektivov ZUIKO DIGITAL. Kamorkoli se torej s svojim PEN-om odpravite, vas bo brez težav spremljal tudi objektiv M. ZUIKO DIGITAL ED 12-50 mm 1 : 3,5-6,3 EZ. Brez skrbi, dovolj trpežen je!

 

Objektiv M. ZUIKO DIGITAL ED 12-50 mm 1 : 3,5-6,3 EZ bo na prodaj posebej in v kompletu z enim od treh najnovejših fotoaparatov PEN: PEN Lite (E-PL3), PEN Mini (E-PM3) in vodilnim modelom serije PEN E-P3. Na voljo so tudi zaščitni filter, etui in sončna zaslonka.

* Enakovredna goriščnica pri 35-mm standardu.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati