Nikonov objektiv AF-S NIKKOR 85 mm f/1,8G

Nikonov objektiv AF-S NIKKOR 85 mm f/1,8G

Nikon je predstavil nov hiter in cenovno ugoden portretni objektiv z veliko zaslonko – AF-S NIKKOR 85 mm f/1,8G. S kombinacijo fiksne goriščnice in velike zaslonke (f/1,8) ter z na novo zasnovanim optičnim sistemom z devetimi elementi v devetih skupinah, zagotavlja odlično kakovost slike.

Sporočilo za javnost

Primeren je tudi pri zajemu videoposnetkov, saj posebno tih pogon (SWM) zagotavlja diskretno, a natančno samodejno ostrenje. Novi objektiv ustreza vsem zahtevam današnjih DSLR-jev in izhaja iz bogate dediščine 85-milimetrskih objektivov NIKKOR.

Objektiv je dobra izbira za vse tiste, ki veliko fotografirajo portrete ter predstavlja močno orodje, s katerim lahko fotografi izkusijo vse prednosti hitrega srednjekratkega teleobjektiva z veliko zaslonko na terenu, v studiu ali pa, ko poskušajo kar najbolje izkoristiti naravno svetlobo.

Klasična goriščna razdalja 85 mm omogoča ozko kadrirane doprsne portrete z veliko podrobnostmi. Velika zaslonka f/1,8 omogoča idealno ravnovesje med ostrino in bokejem. Velika zaslonka v tem objektivu zagotavlja odlične pogoje za fotografiranje v slabi svetlobi.

85-milimetrski objektiv je odporen proti vremenskim vplivom in tehta le 350 g, tako da je lažji od predhodnikov. Združljiv je z DSLR-ji formata FX družbe Nikon, na DSLR-jih formata DX družbe Nikon pa nudi ustreznico goriščnici 127,5 mm, tako da je v celoti združljiv z vstopnimi DSLR-ji, ki nimajo vgrajenega pogona za samodejno ostrenje.

Objektiv bo na voljo od 22. marca 2012, zanj pa bo treba odšteti 549 €.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati