Olympus VG-160 in VG-150

Olympus VG-160 in VG-150

Olympus je predstavil dva kompaktna fotoaparata VG-160 in VG-150, ki sta opremljena s polnim naborom samodejnih funkcij, npr. naprednim samodejnim delovanjem (i-Auto), tehnologijo za uravnavanje senc in številnimi Čarobnimi filtri, s katerimi lahko fotografijam dodajamo različne umetniške učinke

Sporočilo za javnost (Olympus Slovenija)

10. januar 2012 - Olympusovi novi kompaktni fotoaparati serije VG ne glede na stanje gospodarstva prinašajo sporočilo, da si lahko vsakdo privošči majhne vsakodnevne užitke ob fotografiranju in ogledu posnetkov odlične kakovosti s prijatelji. Celo za vstopne modele izjemno vitka VG-160 in VG-150 nudita izjemno vrednost za svoj denar. Tako kot z vsemi Olympusovi fotoaparati je tudi z njima enostavno in hitro mogoče posneti visoko kakovostne fotografije in videe ob vsakodnevnih priložnostih. Oba imata širokokotni zoom objektiv, učinkovito dvojno stabilizacijo slike in vse megapiksle, potrebne za dobro fotografijo. Opremljena sta tudi s polnim naborom samodejnih funkcij, npr. naprednim samodejnim delovanjem (i-Auto), tehnologijo za uravnavanje senc in številnimi Čarobnimi filtri, s katerimi lahko fotografijam dodajamo različne umetniške učinke. VG-160 ima celo namensko tipko za takojšen vklop videosnemanja, zato lahko vedno, ko naletimo na zanimivo dogajanje, s preprostim pritiskom na tipko le-tega posnamemo v HD-kakovosti. VG-160 bo na voljo že v prvi polovici februarja, VG-150 pa od prve polovice marca 2012.

Visoka kakovost, nizka cena
Novi fotoaparati Olympusove serije VG so lahko upravičeno ponosni. Že na svojo neprekosljivo ceno na primer. S super kompaktnima VG-150 in VG-160 je Olympusova priznana optika dostopna vsakemu cenovno ozaveščenemu uporabniku. Za ta cenovni razred so njune tehnične lastnosti nadvse imenitne. 12-megapikselni VG-150 ima 4-kratni širokokotni optični zoom objektiv (27-108 mm*). 14-megapikselni VG-160 je s 5-kratnim optičnim zoomom in širokokotnim 26-130 mm* objektivom, skritim v izjemno vitko ohišje, eno stopnjo pred njim. Ker v debelino meri le 19,3 mm, VG-160 lahko spravimo v še tako majhen žep in nekaj podobnega velja tudi za VG-150 in njegovih 19,8 mm.

Vsa ustvarjalnost brez zapletov
Kljub privlačni ceni je serija VG bogato opremljena s funkcijami in tehnologijo, s katero lahko v trenutku posnamemo čudovite fotografije. Na velikem, 6,9-cm barvnem LCD (7,6-cm na VG-160) imamo jasen pogled na več kot temeljito preizkušene samodejne pripomočke, kot je sledilno samodejno ostrenje in napredno samodejno ostrenje (i-Auto) ter nekateri isti Čarobni filtri, kot jih najdemo na Olympusovih fotoaparatih najvišjega cenovnega razreda. Na VG-160 ločena rdeča tipka za videosnemanje zagotavlja takojšen vklop videa, zato lahko v vsakem trenutku začnemo snemati v visoki ločljivosti 720p, ne da bi se morali zato prebijati skozi menije.

Ko želite s fotoaparatom serije VG v roki posneti spomine, ni potrebno več, kot zgolj pomeriti in sprožiti.

Olympus VG-160 je na voljo v srebrni, črni, rdeči in oranžni barvi, VG-150 pa srebrni in črni barvi.

Posebne lastnosti in funkcije:

Kakovost posnetkov:
• 5-kratni širokokotni optični zoom objektiv (26-130 mm*) za enostavno fotografiranje povečav in širokokotne posnetke (VG-150: 4-kratni širokokotni optični zoom objektiv in 27-108 mm*)
• Videosnemanje v kakovosti 720p HD z zvokom za odlično kakovost brez težav (VG-150: format VGA)
• 14 megapikslov za visokokakovostne videoposnetke, fotografije in tiskanje v polni velikosti (VG-150: 12 megapikslov)
• Digitalna stabilizacija slike za manjšo zamegljenost posnetkov

Uporabnost:
• 7,6-cm barvni LCD (230 000 slikovnih pik) omogoča enostavno iskanje kompozicije in ogled posnetkov
(VG-150: 6,9-cm barvni LCD)
• Napredno zaznavanje obrazov in Tehnologija za uravnavanje senc posnameta obraze natanko tako, kot želimo
• Napredno samodejno delovanje (i-Auto) in sledilno samodejno ostrenje skrbita za pravilne nastavitve in ostrino
• Tematski programi z optimalnimi prednastavitvami za določene okoliščine (npr. Pokrajina, Noč)

Ustvarjalnost in prilagodljivost:
• Čarobni filtri za ustvarjalno dodajanje učinkov HD-videoposnetkom in/ali fotografijam: Punk, Poudarjene barve, Starinski fotoaparat, Risba, Ribje oko, Mehka ostrina, Nočna svetloba

Druge pomembnejše lastnosti:
• Izjemno vitko ohišje privlačne in zelo mobilne oblike
• Foto deskanje in programska oprema [ib] za razvrščanje, iskanje in ogled fotografij po fotografiranih ljudeh, krajih ali dogodkih.
• ISO 80-1600 (VG-150: 100-1600)
• Združljivosti s pomnilniškimi karticami SDHC**
• Vgrajena bliskavica
• Navodila za uporabo na fotoaparatu in vodnik
• Polnjenje baterije prek USB

* Enakovredna goriščna razdalja pri 35-mm standardu.
** SD je tržna znamka SD Card Association. Hitrostni razred UHS ni podprt.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati