Nikon COOLPIX P510 in L810

Nikon COOLPIX P510 in L810

Nikon je ob prenovi COOLPIX serije kompaktnih aparatov predstavil dva nova superzoom fotoaparata, COOLPIX P510 in L810.

Sporočilo za javnost

P510 se postavlja s pravim super teleobjektivom s kar 42-kratnim optičnim zoomom z goriščnico od 24 do 1000 mm. Poleg tega ima vgrajeno tipalo CMOS z osvetlitvijo od zadaj s 16 milijoni slikovnih točk ter napredno zmanjševanje vibracij s premikanjem leč v objektivu. L810 s širokokotnim objektivom s 26-kratno povečavo ima vgrajen še inovativni stranski vzvod za enakomerno in gladko zoomiranje.

COOLPIX P510
COOLPIX P510 je zelo zmogljiv fotoaparat z največjim razponom goriščnice doslej. Nove perspektive fotografiranja in snemanja pri polni ločljivosti (1080p) s stereo zvokom omogoča nagibni zaslon LCD z ločljivostjo 921.000 slikovnih pik. Optični zoom in samodejno ostrenje sta na voljo tudi med snemanjem videoposnetkov, ki jih lahko zajamemo v upočasnjenem ali pospešenem načinu s hitrostmi do 120 posnetkov na sekundo (VGA). Snemamo lahko v formatu iFrame (temelji na industrijskih standardih, kot so H.264 AAC in Quick Time), medtem ko vgrajen priključek HDMI omogoča, da si lahko posnetke v visoki ločljivosti ogledamo neposredno na televizijskih sprejemnikih. Vgrajeni sistem GPS beleži natančno lokacijo posnetka v obliki geografskih oznak v podatkih o sliki. COOLPIX P510 zagotavlja popoln ustvarjalni nadzor s pomočjo izbire enega od štirih ročnih načinov osvetlitve P/S/A/ ali M lahko pa pri neprekinjenem fotografiranju zajamemo do 5 posnetkov pri polni ločljivosti pri hitrosti 6 posnetkov na sekundo. Zelo dobrodošla je razširjena povezljivost z brezžičnim prenosom, ki jo omogoča uporaba spominskih kartic Eye-Fi X2 (ali novejšimi) s prenosom digitalnih fotografij v zapisu JPEG neposredno v telefon ali osebni računalnik. Od naprednih načinov fotografiranja je najbolj zabavna možnost fotografiranja v 3D-tehniki. Ta namenski način združi dve fotografiji, posneti z različnih položajev, v 3D-sliko.

Fotoaparat COOLPIX P510 bo po 22. marcu na voljo v črni, rdeči in temno sivi barvi po priporočeni maloprodajni ceni 429 evrov.


COOLPIX L810
COOLPIX L810 je superzoom kompaktni fotoaparat z goriščnico od 22,5 do 585 mm (26x). Inovativni stranski gumb za nastavljanje zooma omogoča enakomerno in enostavno približevanje motivov . Za nestresene fotografije in posnetke v ločljivosti 720p je vgrajen sistem za zmanjševanje vibracij (VR) s premikanjem elementov objektiva. Hkrati tipalo CCD s 16 milijoni slikovnih točk in štirimi različnimi samodejnimi funkcijami proti zameglitvi zagotavlja, da bodo fotografije vedno ostre. Pri fotografiranju portretov P810 pomaga s funkcijo samosprožilca nasmeha, opozorilom mežikanja in mehčanjem odtenkov kože. Sistem za odstranitev učinka rdečih oči popravi napačno barvo oči, ki jo povzroči bliskavica. Fotoaparat se napaja z vedno in povsod dostopnimi baterijami tipa AA.

COOLPIX P810 bo od 22. marca na voljo v črni, rdeči, modri in toplo sivi barvi po priporočeni maloprodajni ceni 249 evrov.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati