Nikon COOLPIX S3300 in COOLPIX S4300

Nikon COOLPIX S3300 in COOLPIX S4300

Nikon je dopolnil serijo kompaktnih fotoaparatov COOLPIX z dvema stilsko dovršenima in pametnima fotoaparatoma: COOLPIX S3300 in COOLPIX S4300.

Sporočilo za javnost

Barviti S3300 se ponaša s 16 milijoni slikovnih točk, objektivom NIKKOR s 6-kratnim zoomom, 6,7-centimetrskim (2,7-palčnim) zaslonom LCD, tehnologijo zmanjševanja vibracij v objektivu, snemanjem videoposnetkov v ločljivosti 720p in vgrajenimi učinki filtrov. S4300 ima za razliko še večji, 7,5-centimetrski (3,0-palčni) zaslon LCD, ki omogoča upravljanje z dotikom.

Novinca sta brezžično povezljiva s pomočjo spominskih kartic Eye-Fi X2 (ali novejšimi), kar nam olajša prenos digitalnih fotografij v zapisu JPEG v telefon ali na osebni računalnik. Obema so Nikonovi inženirji namenili nov slikovni procesor EXPEED C2, ki nadgradi zmogljivosti tipala z bolj živo sliko z živahnimi barvami, manj šuma in mehkimi tonskimi prehodi pri zajemu fotografij in videoposnetkov.

 

Barviti način za zajem vašega življenja – COOLPIX S3300

Čeprav ima impresivni objektiv NIKKOR s 6-kratnim zoomom aluminijasto ohišje, fotoaparat COOLPIX S3300 v debelino meri le skromnih 19,5 mm. Ker je kot nalašč za stilsko osveščene fotografe, je na voljo v zlati, srebrni, črni, zeleni, rožnati, vijolični, rdeči in modri barvi.

 

Fotoaparat S3300 poenostavi fotografiranje, saj ima veliko funkcij, s katerimi je fotografiranje preprosto in zabavno. Scenski načini delovanja samodejno optimizirajo nastavitve fotoaparata za 18 fotografskih slogov, učinkov in lokacij. Hiter in natančen sistem samodejnega ostrenja (AF) z 99 točkami ter samodejno ostrenje s sledenjem motivu pomenita, da bo sledenje premikajočih se motivov preprosto. Ne gre spregledati niti Nikonovega sistema pametnega portreta, ki ima funkcije, kot so samosprožilec nasmeha, preprečevanje mežikanja in mehčanje kože.

 

COOLPIX S3300 bo od 23. februarja na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 139 evrov.

 

 

Pameten dotik – COOLPIX S4300

Ta fotoaparat s 16 milijoni slikovnih točk združuje najnovejšo tehnologijo za kompaktne fotoaparate in resno mero stilizma, saj je na voljo v štirih privlačnih barvah, vključno z belo in rdečo, ponaša pa se z intuitivnim 7,5-centimetrskim (3,0-palčnim) zaslonom LCD na dotik s 460.000 točkami.

 

Hitri sistem menijev in zaslon na dotik z visoko ločljivostjo omogočata, da fotograf z enim dotikom izostri in fotografira ali preprosto preklaplja med funkcijami. Z objektivom NIKKOR s 6-kratnim optičnim zoomom lahko naredite skupinske fotografije ali pa si motiv približate, zabavni učinki, kot je selektivna barva, pa pomagajo, da fotografijo takoj izboljšate.

 

Fotoaparat COOLPIX S4300 je na voljo v srebrni, črni, rdeči in beli barvi po priporočeni maloprodajni ceni 169 evrov. Na slovenskih prodajnih policah bo od 23. februarja.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.