Nikon COOLPIX P310

Nikon COOLPIX P310

Nikon dopolnjuje serijo COOLPIX Performance z novim fotoaparatom COOLPIX P310, zmogljivim kompaktnim fotoaparatom za resno fotografiranje.

Sporočilo za javnost

Novi fotoaparat s 16 milijoni slikovnih točk se ponaša s svetlim 24-milimetrskim širokokotnim objektivom NIKKOR s 4,2-kratnim optičnim zoomom in zaslonko f/1,8, od zadaj osvetljenim tipalom CMOS ter naprednim sistemom zmanjševanja vibracij s premikanjem elementov objektiva.

COOLPIX P310 zagotavlja popoln ustvarjalni nadzor, saj ima štiri ročne načine osvetlitve P/S/A/M, poznane z zrcalno-refleksnih fotoaparatov. Pri fotografiranju kompleksnih motivov nov sistem samodejnega ostrenja z 99 točkami zagotavlja vedno ostre rezultate. Fotograf lahko pogosto uporabljeno nastavitev shrani kot bližnjico na funkcijskem gumbu, tako da lahko uporabi te nastavitve kadar koli, ne da bi moral prej odpreti menije.

Za zagotavljanje stabilnih posnetkov in videoposnetkov pri polni ločljivosti (1080p) Nikonov sistem zmanjševanja vibracij druge generacije s premikanjem elementov objektiva izničuje tresenje fotoaparata in omogoča uporabo časa osvetlitve, ki je do štirikrat daljši.

COOLPIX P310 omogoča fotografiranje v hitrem ali počasnem posnetku z do 120 posnetki na sekundo. Vgrajen priključek HDMI omogoča, da priklopite fotoaparat neposredno na televizijski sprejemnik visoke ločljivosti ter si takoj ogledate fotografije in videoposnetke.

P310 ima vgrajen 7,5-centimetrski (3,0-palčni) zaslon LCD z 921.000 pikami. S protiodbojnim nanosom zagotavlja oster kontrast in jasen prikaz na soncu ali v šibki svetlobi. V načinu samodejnega HDR fotoaparat združi dva posnetka pri različnih osvetlitvah med enim proženjem sprožilca ter ustvari fotografijo s širokim dinamičnim razponom in bogatimi barvnimi gradacijami. P310 zna poleg zajema panoramskih posnetkov, horizontalno do 360° in navpično do180°, ustvariti tudi 3D-sliko, ki se lahko predvaja na televizijskih sprejemnikih in računalnikih. Fotoaparat združi dva posnetka iz različnih položajev. Drugi posnetek se naredi samodejno, ko fotoaparat zazna, da ste v pravem položaju.

 

S P310 lahko fotografiramo neprekinjeno. Lahko zajamemo do 5 posnetkov pri polni ločljivosti pri hitrosti 6 posnetkov na sekundo. Prav tako lahko vklopimo način samodejnega ostrenja s sledenjem motiva za zajem ostrih posnetkov motivov, ki nočejo ali ne morejo biti pri miru. Zelo dobrodošla bo razširjena povezljivost z brezžičnim prenosom, ki jo bo omogočala uporaba spominskih kartic Eye-Fi X2 (ali novejšimi) s prenosom digitalnih fotografij v zapisu JPEG neposredno v telefon ali osebni računalnik. Fotoaparat pa se lahko preprosto poveže tudi na splet in izkoristi vse možnosti, ki jih nudi Nikonova storitev za skupno rabo fotografij my Picturetown.

COOLPIX P310 bo od 22. marca na voljo v črni in beli barvi po priporočeni maloprodajni ceni 329 evrov.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.