Pentax K-01

Pentax K-01

Pentax je predstavil stilsko oblikovan hibridni fotoaparat brez zrcala K-01.

Sporočilo za javnost

Pentax K-01 je oblikovan minimalistično, z namenom optimizacije funkcionalnosti in vizualne atraktivnosti. Okrogli izbirni kolešček in gumb za vklop/izklop sta izdelana iz aluminija, medtem ko so ostali deli zaščiteni s zaščitno gumo.

Uporabljeno CMOS tipalo je zasnovano na novo in v kombinaciji z novim PRIME M slikovnim procesorjem omogoča nastavitev ISO med 100 in 12.800, v razširjenem načinu celo do 25.800, in veliko hitrost zaporednih posnetkov, do 6 v sekundi. Bajonet za nemstitev objektiva je združljiv s K, KA, KAF, KAF2 in KAF3 objektivi, zato je fotografu na voljo izbira med najmanj 214 različnimi modeli objektivov, ki so bili izdelani v več kot 20 milijonih primerkov.

Pentax K-01 omogoča snemanje videa v polni HD ločljivosti 1920 x 1080 točk. Format zapisa H.264 omogoča izbiro med 30, 25 ali 24 sličic na sekundo. Za takojšen pričetek snemanja je na zgornjem delu ohišja rdeče obarvan namesnki "record" gumb, poleg tega je za zajem zvoka na voljo stereo mikrofon, pa tudi priključek z azunanji mikrofon. Za predvajanje oz. prenos posnetkov je na voljo HDMI C priključek.

HDR (High Dynamic Range) način je dostopen neposredno z izbirnim koleščkom, za zahtevnejše uporabnike je na voljo tudi 11 Custom nastavitev in 19 digitalnih filtrov, vključno z miniaturo.

 

Na zadnji strani je visokoločljiv LCD zaslon z diagonalo 3 inče (7,6 cm) s približno 921.000 točkami.

Pentax K-01 je opremljen tudi z originalnim Pentax Shake Reduction sistemom blaženja tresljajev, ki deluje z vsemi kompatibilnimi objektivi.

 

Skupaj s K-01 je na voljo tudi novi, najtanjši objektiv za DSLR fotoaparat na svetu, model DA 40 mm f/2,8 XS. Objektiv je primeren za vsakodnevno rabo in nudi ekvivalentno goriščnico 61 mm v 35 mm razredu.

 

Pentax za sistem K trenutno nudi 27 objektivov z najrazličnejšemi goriščnimi razdaljami za najrazličnejše namene.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati