Kameri Point of View Sports Camera za športne užitkarje

Kameri Point of View Sports Camera za športne užitkarje

Podjetje Point of View je svoj nabor pretežno računalniških izdelkov razširilo s ponudbo za uporabnike, ki aktivno preživljajo prosti čas.

Sporočilo za javnost

Novi kameri z družine HD Sports Camera XB nudita zajem video posnetkov v visoki ločljivosti in kljubujeta tudi elektroniki manj prijaznim zunanjim razmeram, kot so padci in udarci, pljuski vode, vročina ter mraz in drugi vplivi okolja.

Kameri iz družine HD Sports Camera XB se razlikujeta tako po ohišju kot zmogljivostih. V kombinacijo plastike in gume odeta kamera HD Sports Camera XB 1080p ima vgrajen senzor CMOS ločljivosti 5 Mpik, ki nudi zajem video posnetkov do polne visoke ločljivosti 1920x1080 pik s 30 sličicami na sekundo. Leča kamere pokriva 85-stopinjski zorni kot (ob zaslonkah med F=1,4 in f=4,3). Namenjena je športnim navdušencem, ki želijo najboljšo kakovost zajete slike. Zasnova ohišja kamere in pritrdilnega mesta za trakove, čelade in druge možnosti namestitve kameri omogoča vrtenje do 180°, s čimer uporabniku omogoča veliko svobode pri zajemu video posnetkov. Inženirji Point of View so pri snovanju kamere upoštevali večino želja zahtevnih uporabnikov, zato so v kamero vgradili kar dve litij-ionski bateriji s kapaciteto 1300 mAh, vsaka izmed njiju pa ima dve uri in pol avtonomije. Kamera dimenzij 27 x 45 x 116 mm in teže 130 gramov premore vmesnik mini HDMI, prek katerega lahko sliko pošilja na digitalne televizorje in video projektorje.

Model HD Sports Camera XB 720p je še za odtenek manjša kamera, saj meri 95 x 28 x 28 mm in tehta vsega 64 gramov. V kovinsko ohišje vgrajen senzor CMOS ločljivosti 3 Mpik nudi zajem videa v visoki ločljivosti, zorni kot leč pa pokriva 60 stopinj. Vgrajena baterija ima do tri ure avtonomije.

Največja odlika kamer je njuna odpornost na vplive iz okolja. Kljubujeta tako padcem kot udarcem, sta vodoodporni na pljuske in delujeta tudi v mrazu ali visoki vročini. Za zajem akcije iz različnih zornih kotov skrbi tudi popoln nabor dodatne opreme, saj je kamerama priloženih več nastavkov, denimo za čelado, za trak, za ročaje in univerzalni nastavek, ter kablov in polnilcev (tudi polnilec za avtomobil).

Obe kameri imata vgrajen 3,8 cm LCD-zaslon za pregled nastavitev, z računalnikom pa se povezujeta prek vmesnika USB. Video posnetke zapisujeta na kartice SD/SD HC, podprte pa so kapacitete do 32 GB, kar zagotavlja več kot deset ur filmskih užitkov.

Kameri HD Sports Camera XB sta v Sloveniji že naprodaj, priporočena maloprodajna cena za model 1080p znaša 228 evrov, medtem ko je model 720p na voljo za 104 evre.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati