Canon IXUS 510 HS in IXUS 240 HS

Canon IXUS 510 HS in IXUS 240 HS

Canon je svojo serijo elegantnih kompaktnih fotoaparatov IXUS obogatil z dvema novima modeloma – IXUS 510 HS in IXUS 240 HS.

Modela združujeta prvovrstno oblikovanje s Canonovo pregovorno kakovostjo slike in novo funkcionalnostjo brezžičnega povezovanja Wi-Fi. S tem še poenostavljata fotografiranje in snemanje filmov Full HD ter takojšnjo deljenje s prijatelji in družino. Odlikuje ju visokokakovosten in kompakten objektiv z do 12-kratno povečavo in elegantna žepna velikost, zaradi česar sta ves čas pri roki za vsakodnevna fotografska opravila.

Kakovost in oblikovanje
Canonova napredna slikovna tehnologija zagotavlja izvrstne posnetke, ne glede na subjekt ali svetlobne razmere. IXUS 510 HS ima 28 mm širokokotni objektiv z 12-kratno optično povečavo, ki se skrije v ohišje debeline vsega 19,8 mm. IXUS 240 HS ima 24 mm ultraširokokotni objektiv s 5-kratno optično povečavo v izredno tankem ohišju, zaradi česar je še bolj vsestranski. Canonova tehnologija ZoomPlus daje uporabnikom možnost povečati povečavo in se še bolj približati dogajanju, pri tem pa ohraniti višjo kakovost slike kot običajne digitalne povečave. ZoomPlus poveča zmogljivost IXUS-a 510 HS na 21-kratno povečavo, IXUS-a 240 HS pa na 10-kratno.
IXUS 510 HS in IXUS 240 HS imata prav tako Canonov sistem Intelligent IS, ki prinaša napredno stabilizacijo slike in zaupanje, da lahko brezskrbno fotografiramo različne subjekte. Z izkoriščanjem 3,5-stopenjske optične stabilizacije sistem Intelligent IS hitro analizira prizor in samodejno izbere ustrezne nastavitve na podlagi sedmih različnih stabilizacijskih načinov, tako da so fotografije in filmi vedno jasni in z minimalno zamegljenostjo.

Canonov sistem HS optimalno združuje visoko ločljivost in občutljivost tipala CMOS z močjo procesorja DIGIC 5, zato oba modela ponujata kakovost slike, ki ustreza temu, kar vidi oko. Tako IXUS 510 HS kot IXUS 240 HS omogočata fotografiranje z veliko natančnostjo in jasnostjo, še posebej pri šibki svetlobi.

Enostavno deljenje
Nova modela z vgrajeno povezljivostjo Wi-Fi omogočata takojšnje pošiljanje fotografij in videov. Aplikacija CameraWindow omogoča brezžični prenos fotografij in videov na mobilne naprave Apple iOS za takojšnjo delitev od koderkoli. Ista aplikacija uporabnikom omogoča pošiljanje fotografij prek e-pošte, nalaganje na Facebook s komentarji in celo nalaganja filmov na YouTube.

Popoln nadzor na dosegu prstov
Oba modela imata velik, svetel in barvit zaslon LCD PureColor II Touch z ločljivostjo 460.000 točk, ki pričara izredne barve in kontrast. Zelo odziven zaslon, občutljiv na dotik, in prilagodljive ikone ponujajo hiter in preprost dostop do nastavitev, menijev in zbirke fotografij, ki jih je mogoče označiti, naložiti na družabna omrežja in dodati komentarje. Možnost Touch Shutter omogoča kadriranje in slikanje z enim samim dotikom zaslona.

Nameri in sproži ustvarjalno
Canonov način fotografiranja Smart Auto odslej prepozna do 58 različnih prizorov.

Funkcija identifikacije obraza (Face ID) omogoča, da v fotoaparat shranite 12 obrazov družinskih članov in prijateljev, opremljenih z datumom rojstva, ter izkoristite dodatne, s starostjo povezane prizore v načinu Smart Auto. Fotografiranje spečega dojenčka bo na primer povzročilo izklop bliskavice in zvočnih opozoril, da ga ne bi prebudili, slika pa bo imela prijetnejše svetle tone. V primeru otroka, starejšega od dveh let, med igro na prostem bo fotoaparat vključil stalno ostrenje in napravil več hitrih zaporednih posnetkov, ki povečajo možnosti za posrečeno sliko. Face ID bo fotografije opremil z imeni navzočih ter vam omogočil iskanje ljudi po zbirki fotografij v fotoaparatu.
Tehnologija področnega merjenja beline zazna različne vire svetlobe in popravlja barvno temperaturo za vsakega posebej ter tako da posnetku naravnejši videz. Med ustvarjalnimi načini fotografiranja sta dva nova. Poleg fotoaparata igrače in ribjega očesa sta prisotna še učinka nežne kože za portrete in nežna zameglitev, pri katerih je mogoče izbirati med tremi ravnmi nastavitev.

Fotografije in video visoke ločljivosti
Poleg izjemnih fotografij nova IXUS 510 HS in IXUS 240 HS omogočata snemanja filmov v polni visoki ločljivosti Full HD (1080p) s stereo zvokom. Namenski gumb omogoča takojšen preklop med fotografiranjem in snemanjem videa, pri tem pa je mogoče uporabljati tudi optični zoom. Vgrajena povezava HDMI omogoča prikaz na televizijskem sprejemniku.

Oba modela omogočata izdelavo kratkega filma o »zakulisju« snemalnega dne s funkcijo filmskega povzetka Movie Digest, ki posname zadnje štiri sekunde akcije, preden je narejena fotografija, in posnetke združi v en sam video. Inovativen način za prikaz zgodbe, kako so nastajale vaše fotografije v HD-ločljivosti 720p.

IXUS 510 HS – ključne lastnosti:
• 12x optični zoom v majhnem in stilskem ohišju
• Sistem HS: 10,1 milijona točk, tipalo CMOS in procesor DIGIC 5
• Intelligent IS
• Wi-Fi za enostavno deljenje fotografij
• 8 cm zaslon na dotik s funkcijo Touch Shutter
• Filmi Full HD, HDMI
• Način Smart Auto (58 prizorov)
• Identifikacija obrazov Face ID
• Hitro zaporedno slikanje
• Filmski povzetek Movie Digest (720p)

IXUS 240 HS – ključne lastnosti:
• Tanko kovinsko ohišje; 24 mm, 5x optični zoom
• Sistem HS: 16,1 milijona točk, tipalo CMOS in procesor DIGIC 5
• Intelligent IS
• Wi-Fi za enostavno deljenje fotografij
• 8 cm zaslon na dotik s funkcijo Touch Shutter
• Filmi Full HD, HDMI
• Način Smart Auto (58 prizorov)
• Identifikacija obrazov Face ID
• Hitro zaporedno slikanje
• Filmski povzetek Movie Digest (720p)
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati