Canon PowerShot SX260 HS in SX240 HS

Canon PowerShot SX260 HS in SX240 HS

Canon je serijo kompaktnih digitalnih fotoaparatov PowerShot obogatil z dvema vsestranskima in zmogljivima modeloma – s PowerShotom SX260 HS in PowerShotom SX240 HS.

Sporočilo za javnost

Odlikuje ju elegantna oblika, 20-kratni optični zoom in napredne tehnologije, zaradi katerih sta primerna sopotnika tako na družinskih počitnicah kot pri aktivnih dogodivščinah, ki jih posnameta z ostrimi podrobnostmi in v Full HD-videu.

Na voljo sta v štirih barvah (SX260 HS) in v treh (SX240 HS) ter sta Canonova najtanjša modela z 20-kratno povečavo. Prinašata Canonovo visokokakovostno tehnologijo za zagotavljanje kakovosti fotografij s sistemom HS, ki združuje procesor DIGIC 5 in tehnologijo Intelligent IS v kompaktnem ohišju žepne velikosti.
PowerShot SX260 HS ima vgrajen GPS-sprejemnik, kar še poenostavlja fotografiranje potovanj in poznejše podoživljanje poti v udobju domačega naslanjača.

Super zoom, super kakovost
Z 20-kratno povečavo, ki jo ponuja Canonov 25 mm širokokotni objektiv s 4-stopenjskim stabilizatorjem slike, vam PowerShot SX260 HS in SX240 HS zagotavljata, da boste vedno v osrčju dogajanja. Tehnologija ZoomPlus še podaljša doseg z 39-kratno digitalno povečavo, ki izkorišča zmogljivosti procesorja DIGIC 5 in visoko ločljivost tipala.
Tehnologija Intelligent IS dopolnjuje zmogljivost objektiva s prilagajanjem različnim snemalnim situacijam. S prepoznavanjem prizora in subjekta fotoaparat izbere najbolj primerno nastavitev optične stabilizacije izmed sedmih možnih.
Sistem HS združuje Canonov procesor nove generacije DIGIC 5 in tipalo CMOS z 12,1 milijona točkami ločljivosti, zagotavlja pa izvrstne posnetke z malo šuma v vseh pogojih, še posebej pa pri šibki svetlobi. Bodisi na plaži bodisi v soju lune ali na zabavi, posnetki so vedno dobro osvetljeni s 75 odstotkov manj šuma kot pri prejšnjih modelih, tudi brez uporabe bliskavice ali stojala.

Nameri in slikaj
Oba modela omogočata enostavno fotografiranje s pomočjo načina Smart Auto, ki zdaj prepozna 58 različnih prizorov in jim ustrezno prilagodi nastavitve za kar najboljši rezultat. Tehnologija področnega merjenja beline zazna različne vire svetlobe in popravlja barvno temperaturo za vsakega posebej ter tako da posnetku naravnejši videz.
Funkcija identifikacije obraza (Face ID) omogoča, da v fotoaparat shranite 12 obrazov družinskih članov in prijateljev, opremljenih z datumom rojstva, ter izkoristite dodatne, s starostjo povezane prizore v načinu Smart Auto. Fotografiranje spečega dojenčka bo na primer povzročilo izklop bliskavice in zvočnih opozoril, da ga ne bi prebudili, slika pa bo imela prijetnejše svetle tone. V primeru otroka, starejšega od dveh let, med igro na prostem bo fotoaparat vključil stalno ostrenje in napravil več hitrih zaporednih posnetkov, ki povečajo možnosti za posrečeno sliko. Face ID bo fotografije opremil z imeni navzočih ter vam omogočil iskanje ljudi po zbirki fotografij v fotoaparatu ali na računalniku z uporabo programske opreme ImageBrowser EX .

Odkrivanje ustvarjalne žilice
Za večjo prilagodljivost oba nova modela ponujata popolnoma ročen nadzor nastavitev ter tako omogočata večjo ustvarjalnost uporabnikov in raziskovanje vplivov občutljivosti, hitrosti zaklopa ali zaslonke na posnetke.
Za slikanje hitre akcije skrbi način High-speed Burst HQ, ki naredi 10,3 posnetka na sekundo v polni ločljivosti, akcijo pa lahko tudi upočasnimo v videu z 240 posnetki na sekundo v načinu Super Slow Motion Movie. Izboljšani ustvarjalni filtri omogočajo še več zabave z dodajanjem osmih novih učinkov.

Zapomni si vsak korak
Izdelava dnevnika potovanja je odslej še enostavnejša s samodejnim označevanjem posnetkov s časom in lokacijo s pomočjo sprejemnika GPS v PowerShotu SX260 HS. Funkcija GPS Logger je v primerjavi s prejšnjim modelom izboljšana, saj v rednih intervalih beleži lokacijo fotoaparata še hitreje, ponuja pa 48-urno delovanje z enim samim polnjenjem. Potovanje si je nato mogoče ogledati s priloženo programsko opremo Map Utility in ga deliti z drugimi prek aplikacije, kot je Google Earth .
Oba modela omogoča izdelavo kratkega filma o »zakulisju« snemalnega dne s funkcijo filmskega povzetka Movie Digest, ki posname zadnje štiri sekunde akcije, preden je narejena fotografija, in posnetke združi v en sam video. Inovativen način za prikaz zgodbe, kako so nastajale vaše fotografije v HD-ločljivosti 720p.

Popotnikov sopotnik
Kovinsko ohišje in kompaktna zasnova postavljata nova PowerShota v vlogo zvestih spremljevalcev na poti. Med slikanjem in snemanjem lahko preklapljata z enim gumbom, filme snemata v polni visoki ločljivosti 1080p s stereo zvokom. 20-kratna povečava je na voljo tudi med snemanjem.
Tihi način fotografiranja omogoča slikanje v sakralnih objektih ali muzejih brez motenja drugih obiskovalcev, z dodatnim vodotesnim ohišjem pa se lahko potopite do 40 metrov globine. Velik 7,5 cm zaslon LCD PureColor II G s 460.000 točkami ločljivosti je zaščiten s kaljenim steklom za izboljšan prikaz fotografij in zaščito pred potovalnimi nevšečnostmi.

PowerShot SX260 HS – ključne lastnosti:
• 20-kratni zoom, 25 mm širokokotni objektiv; kompaktno ohišje
• Sistem HS: CMOS z 12,1 milijona točkami in DIGIC 5
• GPS
• Intelligent IS
• Filmi Full HD
• 7,5 cm zaslon LCD PureColor II G
• Smart Auto (58 prizorov); Face ID
• Ročni nadzor, prednost zaslonke in zaklopa
• Hitri zaporedni posnetki
• Dodatno vodotesno ohišje do 40 m globine

PowerShot SX240 HS – ključne lastnosti:
• 20-kratni zoom, 25 mm širokokotni objektiv; kompaktno ohišje
• Sistem HS: CMOS z 12,1 milijona točkami in DIGIC 5
• Intelligent IS
• Filmi Full HD
• 7,5 cm zaslon LCD PureColor II G
• Smart Auto (58 prizorov); Face ID
• Ročni nadzor, prednost zaslonke in zaklopa
• Hitri zaporedni posnetki
• Dodatno vodotesno ohišje do 40 m globine
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.