Razvili program, s katerim se lahko znebite

Razvili program, s katerim se lahko znebite "nadležnih" ljudi

A to zaenkrat žal le na vaših fotografijah. Podjetje Scalado napoveduje aplikacijo Remove za pametne telefone, ki bo s pomočjo inovativne tehnologije lahko odstranila neželene objekte iz vaših fotografij.

Aplikacija, katere delujočo verzijo obljubljajo predstaviti na sejmu MWC v Barceloni konec meseca, se tega loteva na zanimiv način. Remove zajame več zaporednih posnetkov, na katerih na podlagi gibanja – pa naj bodo to mimoidoči, kolesarji ali pa mimo vozeči avtomobili – skuša ugotoviti, kateri elementi so moteči in jih nato samodejno odstrani iz končnega posnetka. Aplikacija pozna tudi ročni način delovanja, pri katerem sami označimo moteče elemente, ali pa tiste, ki si jih želimo obdržati na fotografiji. Enostavno zajamemo fotografijo in aplikacija z rumeno črto obrobi premikajoče se objekte, katere lahko z enim samim dotikom odstranite.

Seveda pa se morajo le ti gibati, saj jih le tako program lahko razpozna. Za delovanje uporablja podobno tehnologijo kot aplikacija Scalado Rewind, ki nam ravno tako iz večih zaporednih fotografij s pomočjo razpoznave obrazov pomaga do čim boljše skupinske fotografije. Na končnem izdelku si lahko namreč za vsakega posebej izberemo najbolj uspel izraz na obrazu. Aplikacija naj bi bila sprva na voljo za platformi Android in iOS. Vsekakor zanimiv pristop in upajmo, da nam bodo s podobnimi uporabnimi domislicami kmalu postregli tudi v „pravih“ fotokamerah. (via TechChunch & Scalado)

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati