Lensbaby Edge 80

Lensbaby Edge 80

Podjetje Lensbaby je predstavilo nov objektiv in sicer Edge 80. To podjetje je postalo znano po objektivih, ki v fotografijo vnašajo veliko ustvarjalne svobode in igrivosti, saj z njimi lahko sami z nagibanjem enostavno določamo polje ostrine.

Edge 80 je prvi objektiv tega podjetja, ki namesto tako imenovanega „sweet spot“, oziroma točkovnega polja ostrine, ponuja plosko polje ostrine – takšno kot vsi običajni objektivi. A le dokler ga uporabimo naravnanega - z premikanjem lahko namreč poljubno premikamo polje ostrine in tako dosežemo osupljive učinke. Podjetje je za prikaz zmožnosti novega objektiva pripravilo tudi zelo nazoren simulator (http://lensbaby.com/optics-edge80-simulator.php).

Objektiv ima fiksno goriščno razdaljo 80 milimetrov, zaslonka, ki je sestavljena iz kar dvanajstih lamel (kar pripomore k lepšemu bokeju), pa sega od f/2.8 do f/22. Odlikuje ga visoka optična kakovost in ga zato lahko uporabljamo tudi kot portretni ali makro objektiv.

Edge 80 je del izmenljivega sistema Lensbaby, kar pomeni da za uporabo potrebujemo še Lensbaby nosilec – objektiv je kompatibilen z nosilci Composer, Composer Pro, Muse, Control Freak in Scout, na spletu pa je na voljo za nič kaj skromnih 300 dolarjev.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati