Park in style - objektivi po meri

Park in style - objektivi po meri

Fotografi, sploh pa uporabniki sistemskih kamer, se razvrščamo na plemena – eni so rdeči, rumeni, oranžni, poznamo pa še zelene in modre. Določene barvne kombinacije so dejansko razpoznavni znak posameznih proizvajalcev foto opreme – kdor se vsaj malo ukvarja s fotografijo, ne pozna velikih belih z rdečo črto.

Če ste si zaželeli slednjih, ste morali biti nujno v taboru "rdečih", ali pa prestopiti k njim. Priznani fotografski portal PetaPixel je celo objavil postopek, kako "bistveno" izboljšati optično kvaliteto objektiva – narišemo mu tanko rdečo črto. Četudi se je avtor šalil, so ga bralci napotili na spletno stran korejske delavnice, ki se ukvarja s "custom" poslikavami objektivov, pa tudi samih foto kamer. V delavnici Park in style ne samo da vaše dolgočasno črne objektive "pobelijo", lahko vam celo vpadljive "bele" pobarvajo v diskretno črne, Če pa se vam obeta fotolov v savani – brez skrbi – na voljo je tudi maskirna poslikava. Na njihovi spletni strani so s fotografijami tudi podrobno prikazali sam postopek, kar bo znalo vzpodbuditi kakšnega pogumnega domačega mojstra.

Canon 300mm


Canon 50mm f/1.8 Mark II

 

Park In Style (via PetaPixel)

Komentarji
mrv (@ptujchan) 28. februar 2012 19:29
eni si pač lastne aparate prilagodijo glede na delovno okolje, in ne čakajo da proizvajalec izumi camouflage barvo za fotko
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati