Photoshop Touch odslej tudi za iPad 2

Photoshop Touch odslej tudi za iPad 2

Adobe je končno razveselil tudi uporabnike iPad2, saj je sicer Photoshop Touch uporabnikom Androidnih tablic na voljo že od konca lanskega leta. Photoshop Touch je zmogljivo orodje za obdelavo fotografij, saj nudi veliko naprednih funkcij, poznanih iz »velikega brata«.

Poleg osnovne obdelave fotografij ( obrezovanja, spreminjanja velikosti, tonskih korektur,... ) nam omogoča še delo s plastmi, uporabo filtrov, krivulj ter napredne načine označevanja, kot je na primer Scribble select tool, s katerim s preprostimi potezami določimo, kaj želimo obdržati na fotografiji in kaj odstraniti iz nje. Aplikacija seveda podpira delitev naših izdelkov na družabnih omrežjih, vanjo pa je integrirana tudi storitev Adobe Creative Cloud, kamor lahko shranimo 2 GB podatkov brezplačno. Upravljanje z dotikom doda obdelavi fotografij novo dimenzijo, saj to postane zelo intuitivno, le včasih premalo natančno.

 

 

Photoshop Touch pa ima tudi nekaj pomanjkljivosti, kamor spada omejitev velikosti izhodne fotografije na 1600 krat 1600 točk, kar je glede na zmogljivosti današnjih kamer pravzaprav smešno. Uporabniki omenjajo tudi nerodno delo s plastmi, saj lahko obdelane fotografije na iPadu shranimo zgolj v JPEG formatu, ki pa plasti ne podpira. Temu se lahko izognemo s shranjevanjem v Adobov »oblak«, kamor lahko fotografije shranimo v PSDX formatu, kjer se plasti ohranijo. Na fotografije lahko dodamo tudi tekst, a ko ta je enkrat dodan, ga žal ne moremo več popravljati – le brišemo ga lahko.

 


Photoshop Touch je že na iTunes policah in sicer za skromnih 10 dolarjev.

Adobe Photoshop Touch (via Tauw)

Komentarji
Uroš Miklavčič (@Ulrich) 29. februar 2012 21:24
Bo treba tole stestirat.
Uroš Uršej (@Lucifix) 1. marec 2012 08:05
Jaz bom še prej počakal na iPad 3
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati