Prvo CMOS slikovno tipalo z globinskim zajemom

Prvo CMOS slikovno tipalo z globinskim zajemom

Pri podjetju Samsung trdijo, da so prvi na svetu razvili prvi CMOS senzor na svetu, ki poleg običajne RGB slike lahko hkrati zajema še globinsko sliko.

Microsoftov Kinect je požel veliko zanimanja tudi zaradi tako imenovane globinske kamere, a za delovanje potrebuje še običajno RGB kamero. Samsungu je bojda to uspelo združiti v enem samem CMOS tipalu. To ima poleg standardnih rdečih, modrih in zelenih „pixlov“ še tako imenovane „Z“ piksle. To senzorju omogoča poleg zajemanja običajne (RGB) slike še globinsko sliko. Ker so „Z“ piksli štirikrat večji od običajnih, je zajem slike po globini omejen na 480 krat 360 točk, samo „običajno“ sliko pa zajame z ločljivostjo 1920 krat 720 točk.

Sistem z enim samim tipalom je seveda bistveno manjša in verjetno tudi cenejša rešitev, kar kaže, da bo najverjetneje v prvi vrsti namenjen mobilnim napravam, kot so pametni mobilniki in tablice. Takšen senzor jim bo omogočil upravljanje z gestami, pa še številne druge nove zmožnosti, kot je na primer enostavna odstranitev ozadja in podobno.

via Tech-On!

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati