Camera Awesome za iOS

Camera Awesome za iOS

Spletna galerija SmugMug je za platformo iOS predstavila fotografsko aplikacijo Camera Awesome, ki je odlično nadomestilo za vgrajeno aplikacijo za fotografiranje, za povrh vsega pa je še brezplačna.

Uporabnih možnosti je kar nekaj, najbolj pa velja izpostaviti možnost izbire točke ostrenja in točke merjenja svetlobe. Uporaben je tudi prikaz mreže za lažjo kompozicijo ( poleg običajne tretjinske lahko izbiramo še med zlatim rezom ipd. ), na zaslon pa lahko prikličemo celo prikaz naklona za lažjo poravnavo naših fotografij. Zanimiva možnost je Awesomize, ki našo fotografijo naredi bolj všečno z enim samim dotikom. Aplikacija tudi poveča največjo hitrost zajema zaporednih fotografij in sicer na 9 na sekundo. Z njo lahko snemamo tudi video, pri čemer Camera Awesome uporablja predpomnilnik – vanj ves čas shranjuje sliko, tako da imamo ob pritisku na gumb za snemanje pet sekund pred tem že posnetih – na ta način nam ne bo „ušel“ noben zabaven posnetek več.

Fotografije seveda lahko delimo preko skoraj vseh obstoječih spletnih galerij in družabnih omrežij, samo pošiljanje pa lahko do določene mere celo avtomatiziramo ( npr. program samodejno aplicira določene filtre in nato fotografije naloži na vašo priljubljeno spletno galerijo ). Camera Awesome ima vgrajenih več zanimivih filtrov, predlog in okvirjev, lahko pa naložimo še dodatne, a ti so v nasprotju z samo aplikacijo plačljivi ( 0,99$ za set ).

Camera Awesome, App Store (via PopPhoto)

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati