Adobe Photoshop CS6 Beta

Adobe Photoshop CS6 Beta

Po v začetku marca predstavljenemu Lightroomu 4 je sedaj Adobe predstavil še beta verzijo Photoshopa CS6, ki je trenutno na voljo za brezplačno preizkušanje. Popolnoma nov je uporabniški vmesnik (v Lightroomovem slogu) ter kopica novih zmožnosti.

Med večje novosti spadajo tako imenovana  »content aware tools«; to so orodja, ki  »prepoznajo« vsebino fotografije in nam omogočajo enostavne manipulacije z objekti na njej, pa tudi otročje lahko odstranjevanje motečih elementov. Izboljšali so tudi dosedanja orodja, olajšali delo s plastmi, obrezovanje, velik korak naprej pa so naredili pri avtomatični korekciji fotografij. Zanimiva novost je tudi filter Iris Blur, s katerim lahko spreminjamo globinsko (ne)ostrino tako, da različnim točkam na fotografiji določimo različne stopnje »blura«, tu pa je še »tilt-shift« simulator, ki z nekaj nastavitvami svojo nalogo opravlja zelo korektno.

Zelo so izboljšali video zmožnosti Photoshopa, saj je urejanje posnetkov postalo veliko bolj intuitivno, kar bo fotografom gotovo olajšalo uporabo video zapisa. Tudi samo delovanje so pohitrili – sploh je občutno pri uporabi zahtevnejših filtrov (kot je npr. Liquify), čeprav naj se ta pohitritev na starejših računalnikih ne bi poznala.

Novosti je torej kar nekaj, polna beta verzija bo omejen čas na voljo za preizkušanje, ob izidu končne različice pa naj bi bila pričakovana cena 700$. Upajmo le še, da ga bodo na toliko ocenili tudi na tej strani luže.

Adobe Photoshop CS6 (Adobe blog)

Komentarji
Uroš Miklavčič (@Ulrich) 24. marec 2012 12:29
Kar je meni ratalo stestirati od izida moram reči, da mi deluje občutno hitreje kot CS5.5. Trenutno delam neke malenkosti za nek komercialen projekt in moram reči, da sem kar zadovoljen.
Kr-Neki (@Kr-Neki) 25. marec 2012 23:55
Aja? Mac al Win? Kako zmogljiv sistem imaš?
Uroš Miklavčič (@Ulrich) 29. marec 2012 07:46
Win. i5, 8GB RAM, SSD.
Uroš Miklavčič (@Ulrich) 29. marec 2012 07:47
Drugače pa tudi na mojem Macu dobro laufa, ampak nisem pa tam kaj veliko testiral.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati