Sony načrtuje kvadratno?

Sony načrtuje kvadratno?

Na spletu se že dalj časa širijo govorice, da naj bi Sony pripravljal novost v svetu digitalne fotografije in sicer SLT kamero s tipalom polnega formata. To sicer ni nič novega, nov pa naj bi bil format, saj naj bi tipalo v nasprotju z običajnimi pravokotnimi bilo kvadratno!

Ta format v fotografiji ni nič novega, saj iz filmskega sveta poznamo kopico odličnih 6x6 kamer srednjega formata, kot so na primer Hasselblad in Rolleiflex. Tipalo naj bi merilo 36x36 milimetrov, ločljivost pa naj bi bila visokih 37 milijonov pik. Tudi samo ohišje kamere naj bi se oblikovno zgledovalo po kamerah srednjega formata, po merah pa naj bi presegalo doslej največjo Alpho A900. Pogled na motiv naj bi bil preko digitalnega iskala nove generacije, oziroma 3x3 palce velikega OLED zaslona. Dobra novica je tudi ta, da naj bi kamera uporabljala Sony/Minolta A mount objektive, seveda tiste za polni 35 mm format.

Po govoricah naj bi bila kamera v prototipni fazi, ni pa znano, če bo sploh kdaj ugledala prodajne police. Če govorice držijo, zna Sony s to kamero spremeniti razmerja moči na trgu, saj trenutno noben proizvajalec ne ponuja kamere takšnega formata.

via sonyalpharumors (2), PetaPixel

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati