Sony Alpha 99

Sony Alpha 99

Na spletu so zakrožile govorice, da naj bi Sony že testiral novo kamero najvišjega razreda A99, ki naj bi zamenjala ostareli A900 in A850. Šlo naj bi za SLT kamero z na novo razvitim tipalom polnega formata.

Tipalo naj bi premoglo ločljivost 24 milijonov točk, občutljivost pa naj bi segala od 100 do 25.600 ISO (programsko razširjena pa celo od 50 do 102.400 ISO!). Popolnoma nov naj bi bil tudi sistem samodejnega ostrenja s kar 102 križnimi točkami (za primerjavo – A77 jih ima 19), četudi še ni znano, ali bo ta napredni sistem dejansko vgrajen tudi v končno proizvodno različico. Vir sicer trdi, da naj bi prav samodejno ostrenje bilo področje, v katerega Sony vlaga največ truda, da bi premagal pravkar predstavljena Nikon D800 in Canon 5D mark III.

Kdaj (če sploh) bo kamera ugledala prodajne police, še ni znano, baje pa je Sony njeni predhodnici že umaknil iz predstavitvenih spletnih strani (na slovenski strani ju sicer še najdemo). A850 in A900 naj bi bili tako zadnji Sony kameri polnega formata z optičnim iskalom, saj bo A99 uporabljala SLT tehnologijo in OLED iskalo.

(via sonyalpharumors)

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati