Najdragocenejša tekočina na svetu – črnilo za tiskalnik!

Najdragocenejša tekočina na svetu – črnilo za tiskalnik!

Kljub vse bolj prisotni digitalizaciji vsega možnega še vedno potrebujemo kdaj kaj natisniti. Nič bolj lažjega – barvni brizgalni tiskalniki so res poceni; tu so tudi multifunkcijske naprave, ki nam ponujajo še optično branje, čitalnike kartic in podobno. A da tiskanje ni najbolj poceni, ugotovimo kaj kmalu – ko je potrebno zamenjati iztrošene kartuše.

Cena kompleta črne in barvnih kartuš pogosto presega ceno tiskalnika, komplet pa porabimo kar hitro – seveda odvisno od našega obsega tiskanja. Velike razlike so tudi med različnimi proizvajalci tiskalnikov in tudi samimi modeli – največkrat velja, da cenejši kot je tiskalnik ob nakupu, dražje bodo nadometne kartuše. Da bi bila naša odločitev za primeren tiskalnik lažja, so pri reviji PCWorld pripravili pregled cen črnil različnih proizvajalcev tiskalnikov.

Razlike med različnimi proizvajalci in modeli so večkratne – na primer najcenejši iztis črno belih strani ima Lexmark – z pisarniškim modelom Platinum Pro905 in večjo črno kartušo lahko natisnemo črno belo stran za zgolj en cent, najdražji pa je Dell-ov tiskalnik Dell V715w , pri katerem nas stran stane kar 8,9 centa! Na splošno naj bi bil med cenejšimi Kodak, med dražjimi pa Canon in Dell, ostali pa nekje vmes. Če veliko tiskamo (in to ne fotografij) se nam še vedno najbolj splača nakup laserskega tiskalnika; sploh barvnim je v zadnjih letih močno padla cena. No, tudi tonerji še zdaleč niso poceni – barvni laserski tiskalnik jih potrebuje vsaj štiri!

PCWord (via Lifehacker)

Komentarji
Uroš Miklavčič (@Ulrich) 5. april 2012 08:56
Saj, morda ne bi smel tukaj pisati tega, ker se bo smatralo kot reklama, ampak Optiptint je pogruntal nekaj zelo izjemnega tukaj. Najem tiskalnika. In tiskaš do onemoglosti za fiksen mesečni znesek. Zelo poceni.
Saša Manojlovič (@DrJotz) 5. april 2012 09:42
OptiPRint ja, pomoje lahko omenimo, marsikomu lahko prav pride
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati