Canon bo serijo EF Cinema razširil s štirimi objektivi

Canon bo serijo EF Cinema razširil s štirimi objektivi

Canon je najavil razvoj štirih novih digitalnih kinematografskih objektivov s spremenljivo goriščnico, s katerimi namerava podjetje razširiti sistem objektivov EF Cinema in profesionalnim snemalcem ponuditi še večji izbor. Sedmim objektivom se bodo pridružili modeli s podporo ločljivosti 4K (4096 x 2160), ki bodo manjši, lažji in kompaktnejši.

Na voljo bodo z nastavki EF in PL ter po konkurenčnih cenah, zaradi česar bo prvovrstna kakovost dosegljiva še širšemu krogu uporabnikov.

Razširjen sistem objektivov EF Cinema bo vključeval dva širokokotna zoom objektiva, CN-E15,5-47mm T2.8L S (nastavek EF) in CN-E15,5-47mm T2.8L SP (nastavek PL), ter dva kinematografska teleobjektiva CN-E30-105mm T2.8 L S (EF) in CN-E30-105mm T2.8 L SP (PL). Idealni so za uporabo z naslednjo generacijo filmskih kamer 4K, v naboru objektivov EF Cinema pa predstavljajo osnovo sistema Cinema EOS, ki ga oblikujejo objektivi, digitalne kamere in zrcalno-refleksni fotoaparati.

Poleg združljivosti s kamerami, ki ustrezajo industrijskemu standardu Super 35 mm, so ti štirje objektivi še zelo prilagodljivi. Odlikujejo jih lahka, kompaktna ohišja z velikim razponom goriščnice, zato so primerni za snemanje iz roke. Ti objektivi še razširjajo ustvarjalne možnosti, ki jih filmskim ustvarjalcem ponuja sistem EF Cinema.
Prototipni model digitalne kamere EOS C500 bo na ogled na sejmu NAB 2012, enem največjih sejmov videa, televizijske opreme in industrije digitalnih medijev. NAB 2012 bo potekal v Las Vegasu v ZDA, med 16. in 19. aprilom.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati