Canon EOS-1D C

Canon EOS-1D C

Canon je predstavil digitalno zrcalno-refleksno kamero EOS-1D C, katere glavni trgi so filmska, televizijska in visokoločljivostna produkcijska industrija. Z izjemno kakovostjo video zapisa, naprednimi zmogljivostmi v slabših svetlobnih pogojih in s filmskim dinamičnim razponom EOS-1D C ponuja video ločljivosti 4K (4096 x 2160) z vzorčenjem barv 4:2:2, kar video snemalcem zagotavlja večjo ustvarjalno svobodo.

Sporočilo za javnost

Prva tovrstna zrcalno-refleksna kamera ponuja edinstven in izjemno mobilen izdelek, optimiziran za snemanje videa visoke kakovosti. Napredno prilagodljivost zagotavlja s podporo različnim ločljivostim in hitrostim snemanja. Video zapis 4K je posnet z 8-bitnim stiskanjem Motion JPEG s hitrostjo 24p, video Full HD (1920 x 1080) pa je na voljo s hitrostjo sličic 1080/60p. Kamera snema na pomnilniške kartice CF pri vseh ločljivostih, tudi 4K. Nestisnjen video signal YcbCr 4:2:2 je mogoče posredovati na zunanje snemalnike prek integriranega vmesnika HDMI.

EOS-1D C podpira tudi snemalni način Canon Log Gamma, ki poenostavlja zajem visokokakovostnega videa z visokim razponom osvetlitve (exposure latitude) in dinamičnim razponom. Ta način snemanja je primeren za profesionalne snemalce, ki želijo ohraniti čim več informacij v ne prevelikih datotekah, saj ponuja dinamični razpon, primerljiv s filmom, z majhno izgubo podrobnosti v senčnih in svetlih delih motiva, s tem pa večjo svobodo pri obdelavi barv v postprodukcijskem procesu.

»EOS-1D C je čudovita pridobitev za sistem Cinema EOS,« je dejal Kieran Magee, vodja trženja profesionalnih slikovnih rešitev v Canonu Europe. »Odkar smo predstavili sistem Cinema EOS, dobivamo pohvale profesionalcev, ki so navdušeni nad kakovostjo slike in ustvarjalno svobodo, ki jo sistem ponuja. Novi EOS-1D C bo možnosti ustvarjanja še razširil – gre za edinstven aparat, ki podpira video zapis 4K v izjemno kompaktnem ohišju, ki omogoča veliko načinov uporabe. Z veseljem pričakujemo, kaj bodo profesionalci dosegli z njim.«

Napredna zmogljivost z ustvarjalno prilagodljivostjo
EOS-1D C temelji na fotoaparatu EOS-1D X, s katerim si deli izjemno kakovost slik in vsestranskost, ima pa tipalo CMOS polnega formata z 18,1 milijona točkami. Tipalo je optimizirano za zajem videa visoke kakovosti z možnostjo nastavljanja ločljivosti glede na predmet snemanja ali želen rezultat. Med snemanjem v ločljivosti 4K so točke obrezane na velikost tipala APS-H, zaradi česar sliki ni več treba spreminjati velikosti ali merila slike, tako se ohrani najboljša možna kakovost. Poleg tega ponuja tudi format filma Super 35mm v načinu Full HD, namenjen pa je predvsem snemalcem, ki delajo na tem filmskem področju.

Tipalo ponuja visoko kakovost v vseh pogojih ter omogoča ustvarjalne zameglitve in zajemanje svetlobe v kombinaciji s Canonovimi objektivi EF Cinema s fiksno goriščnico. Njegova velikost profesionalcem omogoča ekstremno plitko globinsko ostrino s čudovito zabrisanim ozadjem, z občutljivostjo do ISO 25.600 pa prinaša izjemno kakovost in zmanjšan šum pri šibki svetlobi.

Podpora hitrostim snemanja 24, 25, 30, 50 in 60p pri polni visoki ločljivosti Full HD omogoča dodatno prilagodljivost in ustreza različnim potrebam profesionalcev. Standarden časovni zapis in izbor različnih metod stiskanja podatkov zagotavlja združljivost z obstoječimi delovnimi procesi, kar poenostavlja montiranje in obdelavo takoj po končanem snemanju.

Kameri EOS-1D C je priložena ekskluzivna programska oprema, vključno z aplikacijo, ki omogoča prikazovanje snemanega videa 4K/Motion JPEG in Full HD/60p na zunanjem zaslonu brez izgube kakovosti slike. Prav tako omogoča prikaz videa, posnetega v načinu Canon Log Gamma, na nadzornem monitorju s standardnim video signalom gamma.

Med naprednimi aplikacijami sta tudi Picture Style Editor in EOS Utility, ki omogočata spreminjanje različnih nastavitev z računalnikom. Postopki v realnem času, kot sta spreminjanje in registracija slikovnih načinov ali spremljanje rezultatov na nadzornem monitorju, so mogoči na PC-ju ali Macu – uporabniki lahko hitro in enostavno opravijo prilagoditve in zagotovijo učinkovito snemanje in postprodukcijo.

Objektivi EF in EF Cinema – svoboda raziskovanja
Kot del sistema EOS je EOS-1D C združljiv z več kot 60 objektivi EF, ki podpirajo visoko ločljivost, potrebno za video zapis 4K. Objektivi EF ponujajo velikansko ustvarjalno svobodo, z goriščnicami od 8 do 800 mm. Od začetkov sistema EOS leta 1987 je bilo izdelanih prek 70 milijonov objektivov EF, kar je merilo neprimerljive kakovosti in priljubljenosti. Canon je predstavil tudi izbor objektivov 4K EF Cinema, temelječih na Canonovih edinstvenih izkušnjah z visokokakovostnimi objektivi za zajem videa.

Canon EOS-1D C – ključne lastnosti:
• Filmi 4K
• 1080p pri 50/60 slikah na sekundo; Canon Log Gamma
• Nestisnjen izhod HDMI
• Tipalo CMOS polnega formata z 18 MP
• 12 fotografij/s; način 14 slik/s
• 61-točkovni sistem AF
• ISO 100-25.600
• Dva procesorja DIGIC 5+
• LCD zaslon Clear View II 8,1cm
• Združljivost z objektivi EF
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati