Canon najavil razvoj digitalne kamere s podporo video zapisu 4K

Canon najavil razvoj digitalne kamere s podporo video zapisu 4K

Canon je sporočil, da razvija novo digitalno kinematografsko kamero, ki zmore snemati video v ločljivosti 4K (4096 x 2160 točk). Kamera EOS C500 bo namenjena za filmsko industrijo in visokoločljivostno digitalno produkcijo, ponujala bo zapis 4K RAW, na voljo pa bo s Canonovim nastavkom za objektive EF in z nastavkom po industrijskem standardu PL.

Sporočilo za javnost

Novembra 2011 je Canon najavil EOS C300 – prvo kamero sistema Cinema EOS, ki je zaznamovala vstop podjetja na trg filmske in digitalne produkcije. Profesionalni video snemalci so EOS C300 hvalili od vsega začetka zaradi izjemne kakovosti videa, prenosljivosti, vzdržljivosti in razširljivosti, zahvaljujoč modularni zasnovi in združljivosti s Canonovimi objektivi EF in EF Cinema. EOS C500/EOS C500 PL bo temeljila na enaki napredni platformi, poleg tega pa bo ponujala podporo video zapisu 4K RAW in vzorčenju 4:4:4 med snemanjem v zapisu 2K.

S podporo naslednji generaciji video zapisa 4K in formatu RAW bo EOS C500/EOS C500 PL dosegla izjemne rezultate brez izgube kakovosti. Nestisnjen zapis 4K bo izkoristil ves potencial Canonove prvovrstne serije objektivov EF Cinema v kombinaciji s snemalnim načinom Canon Log Gamma, ki ponuja visokokakovosten video in širok razpon osvetlitev, ki jih zahtevajo digitalni filmski ustvarjalci.
Poleg tega 12-bitni izhodni signal RGB 4:4:4 med snemanjem 2K (2048 x 1080) zagotavlja bogato zasičenost barv in visoko združljivost s tehnikami snemanja, kakršna je chroma key (modri zaslon). Podpora hitrostim slike do 120p v obeh zapisih 4K in 2K bo omogočila večjo ustvarjalno svobodo z visokohitrostnim zajemom videa (slow motion) v visoki ločljivosti.

Prototipni model digitalne kamere EOS C500 bo na ogled na sejmu NAB 2012, enem največjih sejmov videa, televizijske opreme in industrije digitalnih medijev. NAB 2012 bo potekal v Las Vegasu v ZDA, med 16. in 19. aprilom.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati