Novi širokokotni NIKKOR 28 mm f/1.8G formata FX

Novi širokokotni NIKKOR 28 mm f/1.8G formata FX

Nikon je predstavil nov fiksni širokokotni objektiv z veliko zaslonko – AF-S NIKKOR 28 mm f/1.8G, ki med objektivi formata FX prinaša novo optično zasnovo za podporo zajemu fotografij in video posnetkov v visoki ločljivost sodobnih fotoaparatov.

Sporočilo za javnost

Zaslonka f/1.8 zagotavlja ostrejše posnetke v slabi svetlobi in ustvarjalno mehko zameglitev ozadja.

Objektiv je hiter, lahek (330 g) in kompakten ter je namenjen fotografom, ki želijo ustvarjati širokokotne fotografije in kar najbolj izkoristiti visoke ločljivosti sodobnih fotoaparatov. Goriščnica 28 mm na fotoaparatih formata DX ustreza goriščni razdalji 42 mm, omogoča postavitev motivov v široko, poudarjeno perspektivo pokrajin, mest in scen na ulicah, izboljšana optična zasnova pa nadzoruje nezaželena popačenja. Velika zaslonka f/1,8 zagotavlja ostrejše posnetke v slabi svetlobi in omogoča ravno pravo razmerje med ostrino in zameglitvijo ozadja s sedmimi elementi zaslonke (okrogla odprtina), tako da bodo fotografirani motivi lepo izpostavljeni.

S čisto novo optično zasnovo objektiv AF-S NIKKOR 28 mm f/1.8G podpira vedno višjo ločljivost sodobnih DSLR-jev. Dve asferični leči učinkovito zmanjšujeta odstopanja in odpravljata popačenja, ki lahko nastanejo pri širokem vidnem polju. Nano kristalna prevleka zmanjšuje odboje v objektivu in izgubo kontrasta, tihi motor za ostrenje Silent Wave Motor (SWM) pa zagotavlja hitro in tiho samodejno ostrenje.

Objektiv NIKKOR 28 mm f/1.8G je v celoti združljiv z vstopnimi modeli DSLR-jev, ki nimajo vgrajenega pogona za samodejno ostrenje.

Na voljo bo od 24. maja po priporočeni ceni 729 €.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati