Nikon WI-Fi vmesnik WU-1a

Nikon WI-Fi vmesnik WU-1a

Nikon je skupaj z novim vstopnim modelom DSLR fotoaparatom D3200 predstavil vmesnik za DSLR fotoaparate WU-1a, ki omogoča neposredno brezžično (Wi-Fi) povezavo fotoaparata s pametnim telefonom ali tablico z operacijskim sistemom Android.  

Sporočilo za javnost

Prek brezplačne aplikacije Wireless Mobile Adapter Utility, dosegljive na spletišču Google Play je na voljo možnost predogleda posnetka in proženje fotoaparata. Omogoča tudi hitro deljenje fotografij s prijatelji prek družabnih omrežij, arhiviranje in varnostno kopiranje fotografij ali videoposnetkov na mobilno napravo.

Fotoaparat lahko tako s pomočjo novega brezžičnega WI-FI vmesnika Nikon WU-1a neposredno povežemo s pametnimi napravami brez uporabe zunanje dostopne točke. Omogoča prenos fotografij in videoposnetkov v originalni ločljivosti in kakovosti. Fotografije in videe lahko delimo s prijatelji prek družabnih omrežij, prek foto in video spletnih strežnikov ali pa posneto le arhiviramo skoraj takoj po zajemu fotografije ali videoposnetka.

Ena najbolj očitnih posledic uporabe novega vmesnika bo ta, da bo fotograf lahko večkrat viden na posnetih fotografijah in video posnetkih. Sama po sebi se poraja tudi ideja predogleda kadra in daljinskega proženja fotoaparata na stojalu pri fotografiranju zelo plašnih živali.

Aplikacija Wireless Mobile Adapter Utility je trenutno na voljo za mobilne naprave z operacijskim sistemom Android – pri pametnih telefonih zahteva različica vsaj 2.3, pri tabličnih računalnikih pa vsaj verzijo 3.0.

Na voljo bo od 24. maja po priporočeni ceni 59 €.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.