Canonova objektiva - EF-S 18-135 mm f/3.5-5.6 IS STM in EF 40 mm f/2.8 STM

Canonova objektiva - EF-S 18-135 mm f/3.5-5.6 IS STM in EF 40 mm f/2.8 STM

Canon je predstavil dva nova komapktna in lahka objektiva – EF-S 18-135 mm f/3.5-5.6 IS STM in EF 40 mm f/2.8 STM. Obema so skupne številne nove lastnosti, kot je stalno samodejno ostrenje v filmskem načinu, ponujata tudi prvovrstno kakovost fotografij in večjo prilagodljivost, ki omogoča fotografom z različnim znanjem zajemanje fotografij in videov.

Sporočilo za javnost

Hitro, natančno samodejno ostrenje za filmske ustvarjalce in fotografe
Poleg ročnega nadzora ostrine med fotografiranjem sta oba objektiva EF-S 18-135 mm f/3.5-5.6 IS STM in EF 40 mm f/2.8 STM primerna za ljubiteljske filmske ustvarjalce, saj jim omogočata natančnejše ostrenje med snemanjem. Najboljša sopotnika sta novemu EOS-u 650D, odlikuje ju namreč nova tehnologija koračnega motorja (STM), ki omogoča hitro in neprekinjeno ostrenje med snemanjem filmov.

Visoka hitrost in natančnost ostrenja omogoča spontane posnetke z veliko podrobnostmi in jasnosti. Še posebej je to uporabno pri dokumentarni, akcijski ali popotniški fotografiji. Z minimalno razdaljo ostrenja 0,39 m oziroma 0,30 m EF-S 18-135 mm f/3.5-5.6 IS STM in EF 40 mm f/2.8 STM omogočata, da se še bolj približate akciji, pri tem pa ohranite motiv ves čas popolnoma oster.

EF-S 18-135 mm f/3.5-5.6 IS STM – večnamenski in zmogljivi zoom
Z goriščno razdaljo 18-135 mm je EF-S 18-135 mm f/3.5-5.6 IS STM zasnovan kot kompakten in vsestranski objektiv s spremenljivo goriščnico za različne tipe posnetkov, od portretov in krajinskih fotografij, do akcijskih slik. Visoko kakovost zagotavlja tudi pri nizkih hitrostih zaklopa, kajti optični stabilizator slike ponuja 4-stopenjsko prednost pred modeli brez stabilizacije. Objektiv tudi zazna, ali fotograf uporablja tehniko sledenja predmetu in samodejno izbere primeren način delovanja. Med snemanjem videa se samodejno vključi dinamični stabilizator slike, ki preprečuje tresljaje.
Za prefinjeno zameglitev ozadja pri majhni globinski ostrini ima objektiv krožno zaslonko z elektromagnetno diafragmo (EMD), ki zagotavlja natančen nadzor. Visoko kakovost slike omogočajo štiri skupine optičnih elementov, med njimi tudi ena UD-leča in leča PMo (Precision Molded Optics) za preprečevanje barvnih odklonov.

EF 40 mm f/2.8 STM – super tanek, visoka kakovost slike
EF 40 mm f/2.8 STM je prvi Canonov objektiv EF s fiksno goriščnico 40 mm in zaslonko f/2.8, primeren za portretiranje, reportaže, popotniško fotografijo in slikanje pokrajine. Natančen nadzor nad krožno zaslonko s sedmimi lamelami omogoča čudovito zameglitev ozadja (bokeh). Asferična leča s premazom Super spectra zagotavlja optimalno kakovost slike od središča leče do roba.

EF-S 18-135 mm f/3.5-5.6 IS STM – ključne lastnosti
• Vsestranski razpon goriščnice 18-135 mm – idealen za potovanja
• Tiho in gladko ostrenje STM med snemanjem filmov na združljivih fotoaparatih
• Dinamična stabilizacija slike
• Hitro samodejno ostrenje s prevladujočim ročnim nadzorom
• Minimalna razdalja ostrenja je 0,39 m

EF 40 mm f/2.8 STM – ključne lastnosti
• Prenosna oblika
• Tiho in gladko ostrenje STM med snemanjem filmov na združljivih fotoaparatih
• Visoka svetlobna jakos f/2.8 za slikanje pri šibki
• Ostrenje na razdalji 0,3 m
• Hitro in tiho samodejno ostrenje za jasne posnetke
• Visoka kakovost slike skozi celoten okvir
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati