Nov fotoaparat: Canon EOS 650D

Nov fotoaparat: Canon EOS 650D

Canon je predstavil EOS 650D – za uporabo enostaven digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat, ki ponuja visoko kakovost fotografij in upravljanje prek zaslona na dotik, s katerim lahko vsak zajame čudovite slike in videe v ločljivosti Full HD.

Sporočilo za javnost

Idealen za prve korake v fotografiji, EOS 650D združuje inteligentne samodejne fotografske načine z naprednimi možnostmi - danes ponuja enostavno slikanje, jutri pa z naborom ročnih nastavitev omogoči nadaljnje raziskovanje fotografije.

EOS 650D je prvi EOS z dvojnim sistemom samodejnega ostrenja AF, ki zagotavlja izvrstno ostrino slik in stalno ostrenje s sledenjem pri snemanju filmov. Srce fotoaparata sta tipalo Hybrid CMOS z 18 milijoni točk in procesor DIGIC 5, ki omogočata zajemanje ostrih posnetkov v polni ločljivosti s hitrostjo 5 slik/sekundo. Kapacitiven vrtljiv zaslon na dotik ponuja udobno in hitro upravljanje, saj zagotavlja neposreden dostop do razširjenih možnosti nastavitev in scenskih načinov.

Izvrstna kakovost v vseh pogojih
EOS 650D ponuja izvrstno kakovost slik in zmogljivost. Povsem novo tipalo APS-C Hybrid CMOS z 18 milijoni točk ponuja visoko ločljivost in zajem slik, bogatih z barvami in podrobnostmi, v velikosti posterja. Primeren je tudi za slikanje pri šibki svetlobi brez bliskavice, saj ima razpon občutljivosti med ISO 100 in ISO 12.800, z minimalnim šumom. Razširjen način ISO 25.600 omogoča slikanje v še zahtevnejših svetlobnih pogojih.

EOS 650D je prvi EOS vstopnega razreda s procesorjem DIGIC 5, ki ponuja višjo hitrost, odzivnost in napredno reprodukcijo barv. 14-bitna obdelava zagotavlja čudovite prehode med barvnimi toni, zaradi zmogljivosti pa omogoča tudi fotografiranje hitrih akcijskih prizorov.
Nov sistem dvojnega samodejnega ostrenja AF poenostavlja zajem ostrih posnetkov, bodisi fotografij ali filmov. Napreden 9-točkovni navzkrižni sistem ostrenja AF omogoča odlične rezultate, saj nudi natančnost med slikanjem športa, akcije in divjih živali. Nov sistem Hybrid AF ponuja stalno ostrenje med snemanjem filmov in pri slikanju v načinu prikaza žive slike (Live View) .

Upravljanje z dotikom in prilagodljivost zaslona
Zajem popolnega posnetka še nikoli ni bil enostavnejši s 7,7 cm vrtljivim zaslonom LCD II, občutljivim na dotik. Kapacitivna tehnologija mu daje visoko odzivnost in podporo večprstnim kretnjam, ki poenostavljajo dostop do fotografskih načinov, spreminjanje nastavitev in proženje prek zaslona.
Upravljanje z dotiki prinaša novo dimenzijo snemanju s prikazom žive slike Live View. Izbiramo lahko točke ostrenja, sledimo obrazom ali predmetom in opravljamo fine nastavitve slike. Upravljanje je hitro in intuitivno, povečevanje posnetkov pa preprosto za preverjanje podrobnosti na posnetku. Vrtljiv zaslon omogoča slikanje iz skoraj kateregakoli položaja, oster zaslon z 1.050.000 točkami zagotavlja jasen prikaz vseh podrobnosti.

EOS Movie: sistem stalnega ostrenja AF
EOS 650D poenostavlja slikanje videov visoke ločljivosti Full HD (1920x1080p). Zahvaljujoč sistemu Hybrid AF se lahko uporabniki osredotočijo na snemanje, medtem ko fotoaparat skrbi za stalno sledenje subjektu. Nova objektiva EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM in EF 40mm f/2.8 STM sta še posebej prilagojena snemanju videov, saj uporabljata skoraj neslišen koračni motor, ki zagotavlja filme brez tresljajev in jasnejše kot prej.

Način video izsekov omogoča izdelavo zabavnih hitrih videov profesionalnega videza. Izseke je mogoče snemati v dvo-, štiri- ali osemsekundnih segmentih, nato pa jih v fotoaparatu združiti v poljubnem zaporedju pred predvajanjem. Integriran priključek mini-HDMI omogoča neposreden priklop in predvajanje na HD-televiziji.

Raziskovanje z EOS-om
Dva povsem nova snemalna načina dosegljiva na vrtljivem gumbu začetnikom omogočata brezskrbno fotografiranje v zahtevnih svetlobnih razmerah. HDR z nadzorom osvetlitve od zadaj (HDR Backlight Control) se spopade z močno od zadaj osvetljenimi prizori, katere zajame s tremi različnimi osvetlitvami - podoosvetljeno, pravilno osvetljeno in preosvetljeno - nato pa posnetke združi v posnetek HDR, na katerem so jasno vidni tako senčni kot osvetljeni deli. Ročni nočni način (Handheld Night Scene) pa poskrbi za večerne posnetke ob šibki svetlobi brez uporabe stojala, kajti hitro naredi štiri posnetke in jih združi v enega, brez zamegljenosti.

Različni fotografski načini dopuščajo raziskovanje meja vaše ustvarjalnosti. Basic+ omogoča korak naprej od popolnoma samodejnega delovanja, prinaša namreč različne prednastavitve za spreminjanje posnetka. Ustvarjalni filtri so na voljo prek zaslona na dotik, dodana sta tudi dva nova filtra Art Bold in Water Painting. Če želite samo slikati, način Scene Intelligent naredi vse namesto vas - analizira prizor, samodejno izbere najboljše nastavitve in zagotavlja odlične posnetke brez truda.

Sistem EOS - svoboda odkrivanja
EOS 650D je združljiv z najbolj razširjenim sistemom objektivov in dodatne opreme na svetu. Prek 60 objektivov EF pokriva vsa področja od širokokotnih do makro in teleobjektivov, bogata dodatna oprema pa ponuja orodja za skoraj vsak ustvarjalni izziv.

EOS 650D - ključne lastnosti:
• Tipalo APS-C Hybrid CMOS z 18 milijoni točk
• Snemanje Full HD-videa z ročnimi nastavitvami in stalnim ostrenjem AF
• Hitrost slikanja 5 slik/sekundo
• Zaslon Clear View LCD II občutljiv na dotik
• Občutljivost ISO 100 - 12.800, razširljiva na ISO 25.600
• Široki 9-točkovni sistem ostrenja AF
• Vgrajen oddajnik za krmiljenje bliskavic Speedlite

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati