Strožja pravila fotografiranja na olimpijskih igrah v Londonu

Strožja pravila fotografiranja na olimpijskih igrah v Londonu

Obiskovalce letošnjih poletnih olimpijskih iger v britanski prestolnici čakajo strožja pravila glede fotografiranja. Organizacijski odbor je namreč sporočil, da bo na prizorišča olimpijskih iger prepovedan vnos profesionalne fotografske opreme.

Vnos in uporaba profesionalne fotografske in snemalne opreme bosta seveda omogočena vsem z ustrezno novinarsko akreditacijo, ljubiteljski fotografi pa se bodo morali zadovoljiti z malim(i). Na prizorišča športnih dogodkov namreč ne bo dovoljeno prinesti večjih kamer in objektivov, meja pa naj bi bila postavljena pri 30 centimetrih dolžine. Seveda bosta prepovedana tudi vnos in uporaba stativov vseh vrst (tudi monopodov). Organizatorji tudi opozarjajo, da v primeru kršitev nedovoljene opreme ne bo možno varno shraniti, kar pomeni da bodo kršitelji s »prevelikim« ostali pred vrati. Sicer pa naj bi ta pravila uveljavljali z različno strogostjo – odvisno od prizorišča. Najstrožje naj bi pravila seveda veljala na olimpijskem stadionu, medtem ko naj bi na nekaterih zunanjih prizoriščih, kot je na primer Green Park, ta bila bolj ohlapna in bo možen vnos tudi večjih kamer in objektivov. Organizatorji se pri tem sklicuje na to, da bi uporaba večje fotografske opreme na stadionu lahko motila ostale gledalce pri spremljanju tekmovanj. Na črni listi so se znašle tudi brezžične dostopne točke, kot so na primer 3G »hubi«, oziroma vozlišča za dostop do spleta. Organizatorji bodo sicer dovolili vnos pametnih mobilnikov in tablic, a jih obiskovalci ne bodo smeli uporabljati kot brezžične dostopne točke za ostale naprave. Pri tem se seveda poraja vprašanje, kako bodo tovrstno »nedovoljeno« uporabo slednjih preverjali in preprečevali. Na olimpijska prizorišča poleg običajno prepovedanih stvari ne bo dovoljeno prinašati navijaških pripomočkov, ki povzročajo hrup, kot so na primer razne troblje in vuvuzele, velikih zastav in transparentov, neobičajno velikih količin hrane ter zastav držav, ki ne bodo nastopile na igrah.

via BJP-online.com

Komentarji
Sašo (@HRCo) 13. junij 2012 16:21
če mene vprašaš so bolj moteči tisti.. ki fotkajo z mobilci in raznimi tablicami dvignjenimi visoko v zrak.... bedarija vglavnem..
Uroš Uršej (@Lucifix) 13. junij 2012 16:26
Če mene vprašaš je tukaj glavni razlog to, da bo imel samo organizator oz. fotoreporterji z dovolilnicami ekskluzivo nad fotografijami.
Bojan Marušič (@redorange) 13. junij 2012 18:50
Se pravi brez fotiča, brez vuvuzele:), brez zastav,
sej potem bo kot v kinotu
Matic Zalaznik (@LazyBones) 13. junij 2012 19:59
normalno... keš je v igri... svoje bojo porinli naprej konkurenco pa ukinili... simpl
Sašo (@HRCo) 14. junij 2012 16:14
@Lucifix .. saj vem.. ampak njihova razlaga je da bi bili uporabniki velikih fotoaparatov moteči za ostale goste..

mi pa ni povsem jasno kako bi lahko bil nek obiskovalec v XY vrsti na stadionu z 200mm objektivom konkurenčen njihovemu press fotografu ki je na samem dogajanju... razen če so kakim lolekom fotiče dali da fotkajo za njih..
Primož (@Smrkec) 18. junij 2012 17:00
Nevem zakaj bi nekdo sploh vlačil tako opremo na tribune? Če si želi ljubitelsko fotkat tekme je dovol lokalnih tekem...
Sašo (@HRCo) 19. junij 2012 15:36
Smrkec res je isto.. če fotkaš soseda ko leti za žogo.. al pa kako zvezdo..
Matic Zalaznik (@LazyBones) 19. junij 2012 17:08
hahaha huda!
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.