Družba Nikon je najavila razvoj 800-milimetrskega supertelefoto objektiva za bajonet F

Družba Nikon je najavila razvoj 800-milimetrskega supertelefoto objektiva za bajonet F

Družba Nikon je najavila razvoj revolucionarnega supertelefoto objektiva s fiksno goriščno razdaljo, ki bo postal del palete objektivov NIKKOR za polni (FX) format. Ta 800-milimetrski objektiv AF-S z bolj odprto zaslonko f/5,6 in sistemom zmanjšanja vibracij (VR) bo popolnoma združljiv s sistemom za samodejno izostritev v vseh fotoaparatih Nikon formata FX.

Sporočilo za javnost

Novi objektiv so razvili z namenom, da bi še okrepili paleto supertelefoto objektivov NIKKOR. Z najdaljšo goriščno razdaljo od vseh objektivov NIKKOR in s samodejno izostritvijo bo kot nalašč za športne, reportažne in naravoslovne fotografe, hkrati pa bo zaščiten pred prahom in vodo.

„Nadvse veseli smo, da bomo ta revolucionarni mejnik v razvoju objektivov NIKKOR predstavili na večjih poletnih športnih dogodkih,“ je povedal Robert Cristina, vodja Nikon Professional Services Europe.
„S tem smo dokazali, da znamo uresničevati želje in potrebe vodilnih reportažnih, športnih in naravoslovnih fotografov z vsega sveta,“ je še povedal.

Prototip novega objektiva bo premierno predstavljen profesionalnim fotografom na prvenstvu Open Golf Championship v klubu Royal Lytham & St. Annes Golf Club v Lancashiru v Angliji med 19. in 22. julijem 2012. Nikon je sponzor prvenstva Open Golf Championship od leta 1993. Objektiv bomo širši javnosti predstavili tudi na Photokini 2012, ki je največji foto in video sejem na svetu, in sicer v Kölnu v Nemčiji od 18. do 23. septembra.

Poleg tega je v začetku tega meseca družba Nikon najavila, da je skupno število proizvedenih objektivov NIKKOR za fotoaparate z izmenljivimi objektivi že doseglo mejnik sedemdeset milijonov, skupno število proizvedenih objektivov AF-S, opremljenih s tihim pogonom SWM, ki ga je razvila družba Nikon, pa je doseglo 30 milijonov. Letos je družba Nikon dala na tržišče tri profesionalne DSLR-je formata FX: vrhunski model Nikon D4 ter Nikon D800 in Nikon D800E, ki nudita izjemno ločljivost in kakovost slike.

Datum začetka prodaje, priporočeno prodajno ceno in druge specifikacije bo družba Nikon objavila kasneje.

via Nikon Slovenija

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati