Nov fotoaparat: Nikon 1 J2

Nov fotoaparat: Nikon 1 J2

Nikon 1 J2 je nov predstavnik serije naprednih digitalnih fotoaparatov z izmenljivimi objektivi Nikon 1 (Nikon One).

Sporočilo za javnost

Že poznani fotografski napredni funkciji "fotografija v gibanju" in "pametni izbor fotografij" novi J2 nadgrajuje z novimi ustvarjalnimi načini za povsem nove vidike fotografije. Uporaba načina "Creative Mode" med drugim prinaša možnost zajema romantične fotografije z mehkim filtrom. V primerjavi s svojim predhodnikom, Nikon 1 J1, ima tudi nov LCD prikazovalnik z večjo ločljivostjo (921.000 točk), nove barvne kombinacije ter materiale ohišja. Novost je tudi novo vodotesno ohišje ter nov objektiv 1 NIKKOR 11-27,5 mm z 2,5-kratnim zoomom.

Po podatkih raziskovalne agencije GFK je sistem Nikon 1 J1 v letu 2012 najbolj prodajan kompaktni sistemski fotoaparat v Evropi. Zato ne preseneča, da Nikon prej, kot v enem letu od predstavitve prvih dveh predstavnikov nove serije Nikon 1, predstavlja prvo nadgradnjo z novim modelom Nikon 1 J2. Še vedno gre za stilsko dovršen fotoaparat v ultraprenosnem ohišju s CMOS senzorjem ločljivosti 10.1 milijona slikovnih točk formata CX in zelo zmogljivim dvojedrnim procesorjem EXPEED 3, ki lahko obdela 600 milijonov svetlobnih točk na sekundo in tako omogoča nove, revolucionarne načine fotografiranja.

Serijo fotoaparatov Nikon 1 odlikuje idealno razmerje med hitrostjo, kakovostjo slike in velikostjo sistema. Nikon 1 J2 se lahko pohvali z novim visoko ločljivim (921.000 točk) 7,5-centimetrskim LCD prikazovalnikom s širokim vidnim kotom in zaščitnim steklom. Na voljo je v 6-ih barvnih kombinacijah, od katerih je nova oranžno-črna kombinacija ohišja ter posebna izvedba z brušenim kovinskim in teksturiranim kovinskim ohišjem. Nov je tudi samodejni način vklopa fotoaparata, ki ga lahko sprožimo z vrtenjem objektiva (zoomiranje). Pri zasuku objektiva na najkrajšo goriščnico se fotoaparat samodejno ugasne. Od modela J1 se najbolj razlikuje z novo funkcijo Creative Mode, ki med drugim omogoča preprost dostop do nastavitev osvetlitve P, S, A, in M ter novimi ustvarjalnimi učinki in filtri, kot so enostavna panorama, nočni portret, nočna pokrajina, mehki filter, učinek miniature in selektivne barve.

Nikon 1 J2 bo na naših prodajnih policah 6. septembra. Zanj bo v kompletu z novim objektivom 1 Nikkor 11-27,5 mm treba odšteti 499 €, v kompletu z objektivom 10-30 mm 549 € in v kompletu z objektivoma 10-30 mm in 30-110 mm 699 €. Objektiv 1 NIKKOR 10-27,5 mm bo na voljo tudi kot dodatna oprema v beli ali črni barvi za ceno 199 €.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati