Nov fotoaparat: Nikon COOOLPIX L610

Nov fotoaparat: Nikon COOOLPIX L610

Nikon COOLPIX L610 je nov kompakten fotoaparat s 14-kratnim optičnim zoomom (25 – 350 mm), CMOS slikovnim senzorjem z ločljivostjo 16-milijonov točk ter možnostjo zajema videoposnetkov v polni HD ločljivosti (1080p).

Sporočilo za javnost


Kompaktno in ergonomsko ohišje, preprosto upravljanje, možnost skoraj popolnoma avtomatiziranega zajemanja kakovostnih fotografij ter dostopna cena, so zagotovilo, da bo novi L610 zelo zaželen družinski fotoaparat.

Nikon COOLPIX L610 omogoča skoraj povsem avtomatizirano fotografiranje v načinu samodejna izbira scene in s podporo inteligentnega sistema nadzora izostritve, ki samodejno izbere najboljše območje izostritve za ostre rezultate, ne glede na to, kako je kadriran motiv. Visoko občutljiv senzor CMOS s 16-milijoni slikovnih točk z osvetlitvijo od zadaj ter vgrajen sistem za zmanjševanje vibracij (VR) s premikanjem elementov objektiva poskrbita za naravne barve tudi pri fotografiranju pri šibki svetlobi, denimo pri večerji ob svečah.

Način »enostavna panorama« širi fotografova obzorja, saj omogoča zajem fotografij, ki pokrivajo vidni kot 360˚ horizontalno in 180˚ vertikalno. Medtem, ko fotoaparat navpično ali vodoravno pomikate prek scene, senzor CMOS zajame hiter rafal posnetkov, ki se takoj združijo v čudovito panoramsko fotografijo. Bolj zahtevni fotografi bodo lahko izbrali enega od 19 vgrajenih scenskih načinov fotografiranja. Med snemanjem videoposnetkov je na voljo celoten razpon optičnega zooma in samodejna izostritev, za hiter preklop med fotografiranjem in zajemom videa pa je vgrajen namenski gumb.

Za razvoj ustvarjalnega potenciala na fotografijah in videoposnetkih so na voljo najrazličnejši učinki filtrov, kot so selektivna barva, ki pretvori fotografijo v črno-belo, izbranemu objektu pa doda barvo, ali filter zvezdaste svetlobe, ki odseve svetlečih predmetov razprši v obliki zvezde.

Nikon COOLPIX L610 bo v črni, rdeči in srebrni barvi ohišja na naše prodajne police prišel 23. avgusta, na voljo pa bo po priporočeni prodajni ceni 229 €.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati