Fotografski natečaj Zmagoviti alpski trenutki

Fotografski natečaj Zmagoviti alpski trenutki

Veliko ljubiteljev fotografije svoje motive išče v gorskem svetu, kjer se pokaže vsa veličastnost narave. Edinstvene podobe gorske narave pa s pomočjo fotografske kamere domov odnesejo tudi številni planinci. Za vse ljubitelje fotografije, ki vas navdihujejo naše najvišje gore – Alpe – smo skupaj z Ljubljanskimi mlekarnami pripravili fotografski natečaj Zmagoviti alpski trenutki. Zmagovalne fotografije bomo bogato nagradili in iz njih ustvarili koledar Ljubljanskih mlekarn za leto 2013.

Natečaj bo potekal med 16. avgustom in 30. septembrom 2012. Tema natečaja so slovenske Alpe s poudarkom na motivih, ki prikazujejo zmagovite, monumentalne trenutke, ki nas navdihujejo pri osvajanju alpskih vrhov. K sodelovanju ste vabljeni vsi ljubiteljski in profesionalni fotografi s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji in starejši od 16 let. Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ petimi avtorskimi fotografijami izključno slovenskih Alp – tako Julijskih, kot Kamniško-Savinjskih. Fotografije drugih slovenskih gora (npr. Karavank) ali tujih gora bodo izločene iz natečaja. Fotografije naj bodo čim bolj naravne, dovoljeni so le minimalni posegi – brez poseganja v vsebino fotografije.

Strokovna žirija bo izmed prispelih fotografij izbrala dvanajst najboljših, ki bodo uporabljene za koledar. Pri izboru bo žirija upoštevala:
- skladnost z razpisano temo
- sporočilnost
- estetsko vrednost
- tehnično dovršenost
- inovativnost ter izvirnost

Seveda bodo avtorji izbranih fotografij nagrajeni z lepo nagrado – poletom s helikopterjem nad Alpe z možnostjo fotografiranja iz zraka. Izmed dvanajstih najboljših bo žirija izbrala še zmagovalno fotografijo, ki bo avtorju prinesla bon za nakup fotografske opreme v vrednosti 1.000 evrov. Seznam avtorjev nagrajenih fotografij ter fotografije ožjega izbora in nagrajene fotografije bodo objavljeni najkasneje do 19. oktobra 2012 na spletnih straneh www.alpskomleko.si in www.facebook.com/alpskomleko ter seveda na www.slo-foto.net. Organizator natečaja bo upošteval le fotografije, ki bodo prispele v predpisanem roku in bodo izpolnjevale predpisane pogoje.

Podrobnejša pravila, navodila in pogoji sodelovanja so na voljo tukaj.

Skratka – tema je zanimiva, nagrade nadvse mamljive, vreme pa kot nalašč za obisk naših prelepih Alp – torej le še pot pod noge, pa na fotografsko kamero ne pozabite!

Povezava do natečaja: https://www.slo-foto.net/zmagovitialpskitrenutki

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati