Nov fotoaparat: Canon PowerShot SX500 IS in PowerShot SX160 IS

Nov fotoaparat: Canon PowerShot SX500 IS in PowerShot SX160 IS

Canon je predstavil nova predstavnika nabora kompaktnih digitalnih fotoaparatov z veliko povečavo – PowerShot SX500 IS in PowerShot SX160 IS. Idealen za približanje dogajanju, PowerShot SX500 IS predstavlja najmanjši fotoaparat s 30-kratno povečavo na svetu , ki uporabniku omogoča slikanje oddaljenih prizorov z neverjetno kompaktnim in prefinjenim ohišjem.

Sporočilo za javnost

Družinam, ki potrebujejo fotoaparat za vsakogar, je namenjen PowerShot SX160 IS z impresivno 16-kratno povečavo v kompaktnem ohišju, tako da bodo posebni trenutki zabeleženi ne glede na oddaljenost.

Tako za začetne korake v fotografiji kot ustvarjalne družinske fotografije posebnih trenutkov sta PowerShot SX500 IS in PowerShot SX160 IS primerna za enostavno fotografiranje in snemanje HD-filmov. Oba modela združujeta različne hitre in enostavne možnosti s Canonovimi priznanimi slikovnimi tehnologijami za odlično kakovost slik. S Canonovim naprednim sistemom optične stabilizacije slike Intelligent IS bodo posnetki jasni in ostri, ne glede na prizor, medtem ko bo način Smart Auto prepoznal motiv in samodejno izbral najbolj primeren fotografski način. Z zabavnim naborom ustvarjalnih filtrov lahko raziskujete meje svoje ustvarjalnosti, saj bodo vaši posnetki vsakič edinstveni.

Zmogljiv zoom v malem
Bodisi da snemate družinske počitnice bodisi fotografirate poseben dogodek, zoom objektiva v obeh PowerShotih omogočata enostaven zajem vsakega trenutka, tudi ko se dogajanju ne morete povsem približati.

PowerShot SX500 IS je idealna izbira za uporabnike, ki potrebujejo zmogljivost v kompaktnem ohišju. Canonove dolgoletne izkušnje z razvojem objektivov so botrovale novemu 24 mm širokokotnemu objektivu, 30-kratni povečavi in majhnemu, potovanjem naklonjenemu aparatu. PowerShot SX160 IS je dostopen in enostaven aparat z veliko povečavo, s posebej zanj izdelanim objektivom. 28 mm širokokotni objektiv s 16-kratno povečavo ponuja široko uporabo od skupinskih posnetkov na rojstnodnevnih zabavah do povečav oddaljenih živali v živalskem vrtu.
Da bi se motivu lahko še dodatno približali, Canonova tehnologija ZoomPlus poveča domet objektiva pri obeh modelih ter tako ustvari 60-kratno povečavo na PowerShotu SX500 IS in 32-kratno povečavo na PowerShotu SX160 IS. PowerShot SX500 IS s funkcijo podpore približevanju (Zoom Framing Assist) pomaga pri uporabi največje goriščnice, saj s pritiskom na gumb oddalji prizor in omogoča postavitev subjekta, ko gumb spustimo, prizor znova poveča.

Jasne in ostre posnetke na celotnem razponu goriščnice zagotavlja Canonov napreden sistem optične stabilizacije slike in tehnologija Intelligent IS. Slednja samodejno izbere pravilen način stabilizacije slike na podlagi sedmih različnih parametrov ter stabilizacijo prilagodi subjektu in načinu fotografiranja. Ne glede na to, ali fotografirate portret otroka ali snemate akcijski prizor z največjo povečavo, bodo vaši posnetki pri obeh fotoaparatih vedno ostri.

Vedno odlične slike
PowerShot SX500 IS in PowerShot SX160 IS sta napolnjena s pametnimi slikovnimi tehnologijami, ki zagotavljajo, da bodo fotografije vedno kristalno čiste. Oba modela odlikuje tipalo s 16 milijoni točk, ki skrbi za živahne barve in osupljive podrobnosti. Canonov procesor DIGIC 4 zagotavlja hiter zajem slik z vsemi podrobnostmi, bodisi posnetih ob sončnem zahodu bodisi na lesketajočem zasneženem pobočju.

Ne glede na fotografiran prizor PowerShot SX500 IS in PowerShot SX160 IS pomagata narediti popoln posnetek samo s pritiskom na gumb. Način Smart Auto z naprednim prepoznavanjem 32 različnih vrst prizorov analizira prizor in samodejno spremeni nastavitve fotoaparata za zajem čudovitih posnetkov.

Ko se enkrat navadite fotoaparata in ste pripravljeni na eksperimentiranje, lahko enostavno preklopite na popolnoma ročni nadzor, pri čemer lahko nadzirate vse nastavitve fotoaparata, tudi zaklop in zaslonko. Ustvarjanje edinstvenih zabavnih posnetkov je z obema PowerShotoma SX500 IS in SX160 IS enostavno, saj so na voljo ustvarjalni filtri, ki v trenutku spremenijo sliko ali video z enim od šestih različnih učinkov. Dodajte slikam novo perspektivo z učinkom ribjega očesa ali ustvarite retro posnetek z uporabo učinka otroškega fotoaparata.
Velik zaslon za filme in slike

Slike lahko kvadrirate in prikazujete na velikem 7,5 cm zaslonu LCD, ki prikaže vse podrobnosti in v čudovitih barvah. Začetnikom so na zaslonu na voljo triki in nasveti z enostavnimi navodili za obvladanje nastavitev fotoaparata in slikovnih načinov.

PowerShot SX500 IS in PowerShot SX160 IS beležita najdražje družinske spomine tudi v visokokakovostnem HD-videu s stereo zvokom. Namenski gumb za vklop snemanja omogoča takojšen preklop s fotografiranja na snemanje, priključek HDMI-CEC pa omogoča ogled video posnetkov na HD-televizorju.

PowerShot SX500 IS – ključne lastnosti:
• Mini fotoaparat s 30-kratno povečavo in 24 mm objektivom
• 16 milijonov točk
• Stabilizacija slike Intelligent IS
• Velik zaslon LCD 7,5 cm
• Način Smart Auto prepozna 32 vrst prizorov
• HD-snemanje (720p) s HDMI-priključkom
• Zoom Framing Assist
• Zabavni ustvarjalni filtri
• Popoln ročni nadzor
• Prepoznavanje obrazov
PowerShot SX160 IS – ključne lastnosti:
• 16-kratna optična povečava, 28 mm širokokotni objektiv Canon
• 16 milijonov točk
• Stabilizacija slike Intelligent IS
• Velik zaslon LCD 7,5 cm; triki in nasveti
• Način Smart Auto prepozna 32 vrst prizorov
• HD-snemanje (720p) s HDMI-priključkom
• Zabavni ustvarjalni filtri
• Popoln ročni nadzor
• Funkcija iFrame Movie
• Baterije AA
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati