549,00€
Nov fotoaparat: Nikon COOLPIX P7700

Nov fotoaparat: Nikon COOLPIX P7700

P7700 je nov, najzmogljivejši Nikonov kompaktni fotoaparat serije Performance, s katerim bodo fotografi ustvarjali ostre fotografije tudi pri šibkejši svetlobi. Objektiv Nikkor z izjemno svetlobno jakostjo f/2,0–4,0 s 7,1-kratnim optičnim zumom (28-200 mm), krožna zaslonka s sedmimi lamelami, veliko (1/1,7-palčno).

Sporočilo za javnost

Od zadaj osvetljeno CMOS svetlobno tipalo z 12 milijona točk, možnost RAW zapisa datotek in druge napredne tehnološke rešitve so odlike novega P7700, kompaktnega in zmogljivega Nikona za perfekcioniste.

Prvi stik fotoaparata P7700 z zajeto svetlobo je natančno izdelan optični sklop objektiva svetlobne jakosti f/2,0–4,0 z dvema optičnima elementoma iz ED stekla. Poleg natančno izrisane, ostre in kontrastne slike zmanjšujeta barvna popačenja, filter nevtralne gostote pa omogoča boljši nadzor nad količino svetlobe, ki pade skozi objektiv. Krožna zaslonka s sedmimi lamelami pri portretnem fotografiranju poskrbi za naravno zamegljenost ozadja. Fotoaparat omogoča popoln nadzor kakovosti svetlobe z zunanjimi bliskavicami s funkcijo upravljanja in uporabo kreativnega sistema osvetljevanja Nikon Creative Lighting System.

Vgrajen napredni sistem stabilizacije objektiva s premikanjem elementov objektiva (VR II) v realnem času omogoča uporabo podaljšane osvetlitve. Nevarnost zamegljenih fotografij pri šibki svetlobi ali pri hitro premikajočih se motivih pomaga zmanjšati še visoka občutljivost in razpon ISO od 80 do 6400 (Hi1). Posebnost fotoaparata je tudi prilagodljiv neprekinjen način fotografiranja, ki je nastavljiv od hitrosti 8 posnetkov na sekundo (do 6 posnetkov) do hitrosti 1 posnetek na sekundo (do 30 posnetkov).

Načini osvetlitve P/S/A/M omogočajo boljši ustvarjalni nadzor pri fotografiranju, na voljo pa so tri možnosti za priklic shranjenih uporabniških nastavitev fotoaparata. COOLPIX P7700 bo zadovoljil tudi vsakega nadobudnega režiserja, saj lahko pri snemanju v polni visoki ločljivosti HD (1080p) ročno krmilimo nastavitve svetlobne jakosti in optičnega zuma. Zajem prostorskega zvoka lahko izboljšamo z uporabo zunanjega mikrofona.

Fotografiranje iz vseh kotov omogoča kotno premični 7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon s širokim vidnim kotom in visokim kontrastnim razmerjem z 921.000 pikami, ki prikažejo 100-odstotni razpon barvnega spektra RGB.

Fotoaparat COOLPIX P7700 bo v črni barvi za 549 evrov naprodaj od 27. septembra.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati