Canon okrepil sistem Cinema EOS

Canon okrepil sistem Cinema EOS

Canon je sistem Cinema EOS obogatil z uradno predstavitvijo težko pričakovane 4K kinematografske kamere in dveh novih kompaktnih zoom-objektivov, ki dopolnjujeta nabor objektivov EF Cinema.

Prvotno je bil razvoj kamere EOS C500 napovedan aprila 2012, z obema objektivoma CN-E15.5-47mm T2.8 L S/SP in CN-E30-105mm T2.8 L S/SP pa se pridružuje kamerama EOS C100 in EOS C300, ki skupaj tvorijo vodilno ponudbo izvrstne kakovosti in zmogljivosti v različnih konfiguracijah.

Canonov sistem Cinema EOS združuje edinstvena znanja s področja digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov, videa, televizijske tehnike in objektivov – zato profesionalcem vseh vrst ponuja izjemno kakovost in svobodo ustvarjanja. Z novo kamero vstopnega razreda EOS C100 in kamero 4K EOS C500 se je sistem razširil na produkcijska področja različnih zahtev in usposobljenosti uporabnikov. Poleg tega Canonova nova kino objektiva prinašata visoko vrednost in zmogljivosti v različicah EF in PL, zaradi česar sta združljiva s skoraj vsemi kamerami trenutno na trgu. Nove izdelke bo Canon prvič razstavil na sejmu IBC 2012, to bo tudi prva priložnost za ogled celotnega sistema Cinema EOS v Evropi.

»To je naš najboljši profesionalni video-sistem doslej,« je povedal Kieran Magee, direktor trženja za profesionalne slikovne naprave v Canonu Europe. »Vsak od novih izdelkov je bil razvit v skladu s potrebami profesionalnih uporabnikov, zato da bi jim omogočil večjo ustvarjalnost kot kdajkoli. S kamero EOS C500 in novimi objektivi, prav tako tudi z EOS C100, razširjamo ponudbo, da bi zadostili potrebam najširšega kroga uporabnikov, od neodvisnih do filmskih ustvarjalcev.«

EOS C500 – revolucionarno 4K-video snemanje
Po napovedi aprila 2012 Canon danes potrjuje evropsko predstavitev kamere EOS C500, nove digitalne kinematografske kamere z ločljivostjo videa 4K (4096 x 2160 točk). Ustvarjena je za snemanje filmov in digitalno produkcijo visoke ločljivosti, zato lahko posnetke z ločljivostjo 4K posreduje na zunanje snemalne naprave v RAW-formatu. Nekompresiran izhod videa 4K v celoti izkorišča potencial Canonovih objektivov EF Cinema ločljivosti 4K, medtem ko nastavek EF Cinema Lock upravljavcem poenostavlja menjave objektivov med snemanjem.

Poleg nekompresiranih posnetkov 4K EOS C500 podpira 12-bitne ali 10-bitne RGB 4:4:4 izhodne signale za 2K (2048 x 1080 točk) ali snemanje Full HD – pri tem ponuja visoko zasičenost barv in popolno združljivost s snemalnimi tehnikami kot je chroma key (modri zaslon). Podpora hitrostim slike do 120p v obeh zapisih 4K in 2K bo omogočila več svobode z visokohitrostnim zajemom videa (slow motion). Z dodatnim snemalnim načinom Canon Log Gamma video dosega visoko kakovost in veliko osvetlitveno širino, ki jo zahtevajo profesionalni filmski ustvarjalci.

EOS C500 temelji na enaki napredni platformi kot EOS C300, zato zagotavlja visoke zmogljivosti, neverjetno prenosljivost in izvrstno razširljivost. Možnost izbire različice z navojem PL zagotavlja podporo standardnim objektivom, medtem ko je model z navojem EF prva kamera Cinema EOS s spremenjenim navojem EF Cinema Lock. Ta je posledica odzivov uporabnikov, omogoča pa preprostejšo zamenjavo objektiva med snemanjem. Namesto obračanja objektiva se zavrti nastavek in učvrsti objektiv v pravilen položaj.

Novi kompaktni zoom objektivi – prilagodljivost, zmogljivost in vrednost
Novi objektivi EF Cinema širijo sistem Cinema EOS, vsak pa prinaša prvovrstne zmogljivosti, prenosljivost in konkurenčno ceno. Širokokotni zoom objektiv CN-E15.5-47mm T2.8 L S in teleobjektiv CN-E30-105mm T2.8 L S sta na voljo v različicah z EF ali PL-navojem. Oba objektiva ponujata dovolj ločljivosti za 4K produkcijo, zaradi česar sta primerna za uporabo s Canonovima kino kamerama EOS C500 in EOS-1D C, ki obe podpirata zajem videa v ločljivosti 4K.

Nova objektiva sta združljiva s standardnimi kamerami formata Super 35 mm, vrhunska optična konstrukcija pa ponuja večjo prilagodljivost različnim snemalnim zahtevam. Vsak objektiv ima kompaktno in lahko ohišje z vsestransko goriščnico, izboljšave v zasnovi so narejene na podlagi spoznanj različnih načinov uporabe. Nova kompaktna zoom objektiva dopolnjujeta obstoječ nabor vrhunskih fiksnih in zoom objektivov EF Cinema ter ponujata večji izbor ustvarjalnih možnosti za video in filmske profesionalce vseh tipov – bodisi v studiu ali na terenu.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati