199,00€
Nov objektiv: 18,5mm 1-NIKKOR

Nov objektiv: 18,5mm 1-NIKKOR

Nikon je danes predstavil najhitrejši objektiv 1 NIKKOR. Fiksni objektiv 1 NIKKOR 18,5 mm f/1.8 predstavlja kombinacijo fiksne goriščne razdalje 18,5 mm (enakovreden 50 mm pri formatu 35 mm) ter največjo odprtost zaslonke f/1.8, kar predstavlja idealni objektiv za portrete z odličnim ravnotežjem med ostrino in zamegljenim ozadjem.

Sporočilo za javnost

Omogoča tudi uspešno fotografiranje pri šibki svetlobi pri nizki občutljivosti ISO.

Novi objektiv je dobra priložnost za lastnike fotoaparatov Nikon 1, da posodobijo svojo opremo in s tem objektivom raziščejo ustvarjalne možnosti, ki jih nudi ta standardni objektiv formata CX in njegova velika zaslonka. Nikon 1 je po podatkih raziskovalne agencije GFK letos najbolje prodajani sistem v segmentu kompaktnih aparatov z izmenljivimi objektivi v Evropi. Majhnost objektivov 1 NIKKOR je ključen del prednosti, ki jo nudi Nikon 1 -prenosnost, moč, hitrost in optimiziranost zasnove za zajem videoposnetkov. Kot najhitrejši objektiv v svoji seriji 1 NIKKOR 18.5 mm f/1.8 omogoča vrhunske fotografije v šibki svetlobi in lepo mehko ozadje, s čimer odlično razširi prilagodljivost sistema Nikon 1.

Z visokokakovostnim steklom objektiv 1 NIKKOR zagotavlja ostrino od roba do roba celo pri največji odprtosti zaslonke. Asferični objektiv zagotavlja visoko ločljivost in kontrast, gladko spreminjanje zaslonke pa omogoča preprosto premikanje z ostrih delov na zamegljena ozadja pri fotografijah in videoposnetkih. Objektiv, ki je na voljo v svetleče srebrni ter polsvetleči črni in beli barvi, je majhen in popolnoma uravnotežen za majhna ohišja fotoaparatov Nikon 1, s čimer zagotavlja izjemno kakovost slike in popolno prenosljivost.

Objektiv 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8 bo na slovenskem trgu na voljo od 1. novembra po priporočeni ceni 199 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati