Nov fotoaparat: Canon EOS 6D

Nov fotoaparat: Canon EOS 6D

Canon je danes predstavil najnovejši zrcalno-refleksni EOS za resne fotografske zanesenjake – EOS 6D. Podobne velikosti in teže kot EOS 60D je EOS 6D najlažji DSLR na svetu s tipalom polnega formata CMOS, zaradi česar je idealen sopotnik popotnih, portretnih in krajinskih fotografov.

Sporočilo za javnost

Model predstavlja vstopni razred v Canonovi seriji fotoaparatov polnega formata in je odlična izbira za tiste, ki jim je pomemben natančen nadzor nad globinsko ostrino ali izkoristek prednosti obsežnega nabora širokokotnih objektivov EF v sistemu EOS.

EOS 6D ponuja zmogljiv slikovni sistem polnega formata in izvrstne zmogljivosti pri šibki svetlobi v kompaktnem, zdržljivem in lahkem ohišju. Prvič sta v model EOS vgrajena Wi-Fi in GPS , ki fotografom omogočata zajemanje čudovitih fotografij, opremljenih s podatki o lokaciji in njihovo pošiljanje na računalnik, v oblak ali na pametne telefone.

Neverjetne slike v vseh pogojih
Na podlagi 25-letnih izkušenj z inovacijami sistema EOS ima EOS 6D novo tipalo CMOS polne velikosti, z ločljivostjo 20,2 milijona točk, ki dopuščajo izdelavo posterjev ali izrezov brez kompromisov pri kakovosti. Občutljivost ISO sega od 100 do 25.600 (razširljiva na 50–102.400) ter ponuja enostaven zajem ostrih in naravnih posnetkov v mraku.

Nov 11-točkovni sistem samodejnega ostrenja AF ponuja najzmogljivejše delovanje pri šibki svetlobi med vsemi Canonovimi sistemi AF doslej. Z ostrenjem pri -3EV, enakovrednem luninemu siju, subjekt ostane oster tudi v najbolj zahtevnih svetlobnih razmerah – to daje uporabnikom možnost fotografirati nočno pokrajino ali potrete in ujeti pravo vzdušje prizora z minimalnim šumom.

Raziščite svojo ustvarjalnost do konca
Tipalo polnega formata ponuja večji nadzor nad globinsko ostrino pri portretiranju, kar fotografom omogoča, da enostavneje osamijo subjekt s privlačno zameglitvijo ozadja. Z EOS-om 6D lahko fotografi izkoristijo celoten potencial svojih širokokotnih objektivov EF in zajamejo vsako podrobnost obsežne pokrajine, z modeli, ki segajo od 8 mm do 800 mm. Poleg tega zmogljiv procesor DIGIC 5+ ponuja različne samodejne in ustvarjalne načine slikanja, ki dopolnjujejo popolnoma ročno upravljanje ter omogočajo popolno prilagodljivost različnim tipom uporabnikov.

EOS 6D ima veliko naprednih možnosti, ki fotografom pomagajo zajemati izjemno kakovostne pokrajine in portrete. Način HDR omogoča zajem močno osvetljenih in senčnih delov v zahtevnih svetlobnih pogojih, medtem ko daje način Multiple Exposures fotografom možnost združitve do devetih različno osvetljenih posnetkov v enega samega v fotoaparatu, kar da končni sliki spektakularen videz. Način tihega delovanja zagotavlja diskretnost skrite kamere na porokah, elektronska libela v iskalu ali na zaslonu LCD pa skrbi za vodoraven položaj horizonta med kompozicijo.

Zgrajen za deljenje
EOS 6D je prvi EOS z integrirano tehnologijo Wi-Fi, ki fotografom omogoča deljenje svojega dela neposredno po fotografiranju. Slike je mogoče brezžično pošiljati na zunanje shranjevalne naprave, nalagati na Facebook in YouTube ali brezžično tiskati na Canonovem tiskalniku z Wi-Fijem. Druga možnost je filme in slike predvajati na HD-televizorjih, opremljenih s tehnologijo DLNA. Z brezžično povezavo na pametni telefon lahko fotograf na daljavo upravlja fotoaparat, nastavlja njegove funkcije in ostri, preden na telefonu sproži in si ogleda napravljen posnetek.

Z uporabo v EOS-u 6D integriranega GPS-a so slike lahko opremljene s podatki o lokaciji. Popotniki lahko v celoti evidentirajo svoja potovanja z uporabo funkcije GPS logger, ki beleži opravljeno pot in jo s pomočjo priložene programske opreme Map Utility Software tudi prikaže.

Robustna in intuitivna oblika
Z merami samo 144,5 x 110,5 x 71,2 mm in težo 770 g je EOS 6D najbolj kompakten digitalni zrcalno-refleksni EOS polnega formata doslej. Robustno ohišje, delno narejeno iz magnezija, je odporno na prah in kaplje ter ima intuitivno razporeditev gumbov za lažje upravljanje. Fotografi si lahko posnetke ogledajo z vsemi podrobnostmi in v naravnih barvah na velikem 7,7 cm zaslonu visoke ločljivosti Clear View LCD z izboljšanim sistemom proti odsevom, ki omogoča ogled pri polni sončni svetlobi in pri velikih zornih kotih.

Nov baterijski ročaj BG-E13 ponuja dodatno energijo za daljše fotografiranje, olajša pa tudi fotografiranje v vodoravnem in navpičnem položaju. Ob uporabi dveh baterij LP-E6 omogoča baterijski ročaj dvojno število posnetkov, ponuja pa tudi uporabo navadnih baterij AA za dodatno udobje in prilagodljivost.

EOS 6D – ključne lastnosti:
• Tipalo polnega formata z 20,2 milijona točkami
• Robustna in lahka izdelava
• Največji ISO 25.600 (razširljiv do ISO 102.400)
• 11-točkovni AF, občutljiv do -3EV
• GPS3 beleži položaj
• Wi-Fi prenos datotek in daljinsko upravljanje
• Full HD video

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati