Canon PowerShot S110 in SELPHY CP900

Canon PowerShot S110 in SELPHY CP900

Canon je predstavil nova izdelka z možnostjo brezžičnega povezovanja – PowerShot S110 in SELPHY CP900. PowerShot S110 je najnovejši model Canonove priznane serije PowerShot S, ki slovi po tem, da vedno znova postavlja standarde za visokozmogljive žepne fotoaparate za zahtevne uporabnike.

Sporočilo za javnost

Fotografskim zanesenjakom ponuja popoln nadzor nad fotografiranjem, pri tem pa izdeluje posnetke vrhunske kakovosti. PowerShot S110 je majhen, a zmogljiv fotoaparat z Wi-Fijem, ki omogoča takojšnje pošiljanje fotografij na splet ali na druge brezžične naprave. Nov kapacitivni, na dotik občutljivi zaslon poenostavlja izostritev subjekta na fotografijah ali pri videu Full HD, funkcija GPS prek mobilnika pa omogoča dodajanje podatkov o lokaciji prek mobilnega telefona z vgrajenim GPS-om.

Izpis fotografij studijske kakovosti ni bila še nikoli tako enostavna, kot je s SELPHY-jem CP900. Ta prenosni tiskalnik omogoča brezžično tiskanje fotografij neposredno z različnih naprav, kot so digitalni fotoaparati, pametni telefoni, tablični računalniki ali računalniki. Ponuja kompaktno in stilsko oblikovanje, tiskanje najljubših posnetkov pa je povsem enostavno, bodisi doma bodisi na obisku pri sorodnikih ali prijateljih.

PowerShot S110: zmogljivost v žepni izvedbi za povezanega fotografa
PowerShot S110 odlikuje izboljšan sistem HS, ki ga sestavljata novo visokoobčutljivo tipalo CMOS z 12,1 milijona točkami in procesor DIGIC 5, s katerima izdeluje vrhunske slike v vseh svetlobnih pogojih in z občutljivostjo ISO do 12.800. Sistem HS omogoča zajemanje resničnega vzdušja prizorov z malo svetlobe, kot v primeru mraka, ter pri tem ohranja pristne barve, bogate podrobnosti in minimalno zamegljenost.

PowerShot S110 je zmožen zajemanja številnih motivov, ultra širokokotni objektiv s 5-kratno povečavo daje zavidljive rezultate tudi pri šibki svetlobi zaradi zaslonke f/2.0. 24 mm goriščnica je idealna za slikanje pokrajine ali skupine prijateljev, 5-kratni zoom omogoča preprosto približevanje subjekta ter zadovolji s čudovitimi portretnimi fotografijami. Po potrebi je na voljo 10-kratni ZoomPlus, ki podaljša goriščnico in zagotavlja ostrejše slike z več podrobnostmi kot običajna digitalna povečava.
Zamegljenosti in tresljajem se zoperstavlja s Canonovo visokoučinkovito tehnologijo Intelligent IS, ki zmanjšuje tresenje aparata med fotografiranjem in snemanjem videa. Intelligent IS samodejno prepozna prizor in optično stabilizacijo prilagodi sedmim različnim situacijam, posnetki pri tem ohranijo vso ostrino tudi pri največji povečavi ali s počasnimi hitrostmi zaklopa.

Ostanite povezani, kjerkoli ste
Povezovanje in souporaba posnetkov z različnimi napravami, kot so pametni telefoni, tablice in računalniki, sta s funkcijo Wi-Fi enostavna. Fotografije in videe je mogoče takoj deliti na družabnih omrežjih, kot sta Facebook in YouTube, prek podatkovne povezave na pametnem telefonu/tablici z brezplačno aplikacijo Canon CameraWindow. Uporabniki lahko naložijo svoje najljubše posnetke neposredno iz fotoaparata, ko so povezani na spletni dostopovni točki, lahko pa jih tudi natisnejo na tiskalnikih, ki podpirajo PictBridge prek brezžične podatkovne povezave, kakršen je SELPHY CP900.

Beleženje natančnega seznama lokacij in časa, ko so bili posnetki narejeni, je na PowerShotu S110 mogoče s pomočjo pametnega telefona/tablice z vgrajenim GPS-sprejemnikom in aplikacije CameraWindow. Uporabniki lahko med slikanjem na prostem s pomočjo telefonske aplikacije beležijo podatke o svojem položaju. Po koncu dneva fotoaparat prek Wi-Fija opremi posnetke na pomnilniški kartici z lokacijskimi podatki, shranjenimi v telefonu.

Ustvarjalnost in intuitivna zasnova
Kljub ultra kompaktni obliki je PowerShot S poznan po tem, da ponuja številne možnosti ročnih nastavitev, ponuja pa tudi prilagodljivost in hiter dostop do mnogih uporabnih nastavitev. Obroču ob objektivu lahko hitro dodelimo funkcijo ročnega nadzora nastavitev zaslonke, hitrosti zaklopa ali zooma. Velik 7,5 cm zaslon LCD PureColor II G je občutljiv na dotik in dopolnjuje analogne gumbe z dodatnimi funkcionalnostmi, kot je Touch AF, s katerim hitro določimo območje ostrenja, med predvajanjem pa lahko posnetke povečujemo s pomikom dveh prstov.

PowerShot S110 ponuja vsa potrebna orodja za čudovite vsakodnevne posnetke in napredno ustvarjalno fotografijo. Povsem brezskrbno lahko uporabljamo funkcijo Smart Auto, ki prepozna 58 različnih prizorov in izbere ustrezne nastavitve, Face ID pa daje prednost ostrini priljubljenih obrazov. Naprednejšim uporabnikom je namenjen popoln ročni nadzor, 3-stopenjski filter nevtralne gostote (ND) in možnost snemati datoteke RAW v različnih razmerjih za dodatno prilagodljivost v procesu obdelave.

Filme Full HD (1080p) PowerShot S110 snema s hitrostjo 24 slik/sekundo, s stereo zvokom, z namenskim gumbom. Tehnologija Fine Detail Processing omogoča snemanje z večjo ločljivostjo in jasnostjo, saj pri snemanju uporablja celotno tipalo, kamera pa nato analizira in posname prizor z večjo natančnostjo. Povezava HDMI omogoča predvajanje slik in videov na HD TV-sprejemniku.

SELPHY CP900: enostavno brezžično tiskanje fotografij
Integrirana podpora za Wi-Fi v SELPHY-ju CP900 ponuja odličen način za brezžično tiskanje fotografij s prenosnih naprav brez povezave na računalnik. Uporabniki pametnih telefonov ali tabličnih računalnikov lahko takoj izdelajo odtise studijske kakovosti z uporabo brezplačne aplikacije Canon Easy-PhotoPrint , lastniki fotoaparatov z Wi-Fijem in podporo tehnologiji PictBridge, kot je PowerShot S110, pa lahko tiskajo neposredno z zaslona za predogled posnetkov. Fotografije je mogoče tiskati tudi z računalnikov, združljivih pomnilniških kartic in USB-ključkov.

Lahek in prenosljiv SELPHY CP900, preprost uporabniški vmesnik in razporeditev gumbov omogočajo enostavno tiskanje doma ali na obisku pri prijateljih in sorodnikih. Za izboljšano upravljanje je na voljo nagiben 6,8 cm barvni LCD-zaslon s podporo za 13 jezikov. Uporabniki lahko svojo ustvarjalnost izražajo z izdelavo odtisov različnih dimenzij in razporeditev v manj kot eni minuti na širokem izboru fotografskih medijev SELPHY, med njimi tudi na fotografijah za osebne dokumente in nalepkah 5 x 5 cm.

PowerShot S110 – ključne lastnosti:
• Tipalo CMOS z 12,1 mio točkami; sistem HS z DIGIC 5
• 24 mm objektiv, f/2.0, 5-kratni zoom
• 4-stopenjski stabilizator slike Intelligent IS
• Wi-Fi in GPS prek mobilnika
• Obroč za nadzor, polni ročni način in RAW
• 7,5 cm zaslon na dotik
• Filmi Full HD, HDMI-CEC
• High-speed Burst HQ
• Smart Auto
• Dodatno vodotesno ohišje do 40 m

SELPHY CP900 – ključne lastnosti:
• Ultra kompaktni prenosni foto tiskalnik
• Povezljivost Wi-Fi
• Hitra izdelava odtisov studijske kakovosti
• 6,8 cm nagibni zaslon LCD
• Tiskanje s pomnilniških kartic, fotoaparatov ali USB-ključkov
• Izbor dimenzij izpisov
• Samodejno optimiziranje slik
• Tiskanje fotografij za osebne dokumente
• Možnost uporabe z baterijo
• Programska oprema SELPHY Photo Print
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati