Umetnost podvodnih strelov iz pištole

Vas je kdaj zanimalo, kako zgleda če pod vodo sprožite pištolo? Navdušenec nad strelnim orožjem Andrew Tuohy in pisec vuurwapenblog.com se je odločil to preveriti iz prve roke.

Tuohy se je s pištolo Glock 22 potopil v bazen in s pomočjo običajne kompaktne vodoodporne kamere Pentax Optio WG-2 posnel nekaj osupljivih videov podvodnih strelov. Posnetek je bil posnet s 120 sličicami na sekundo, s čimer se lahko pohvali mali Pentax, nato pa v montaži pretvorjen v 30 sličic na sekundo in s tem za štirikrat upočasnjen (video je dolg 10 sekund in prikazuje približno 2,5 sekunde originalnega videa). Pod vodo je Tuohy streljal še s pištolo Kimber 1911, prikazane fotografije pa so sličice iz videoposnetkov. Podvodno streljanje je ostalo brez posledic za bazen, saj lahko pri podrobnem ogledu opazimo, kako se krogla po slabem metru ustavi. Za strelski obračun z vodo je uporabil krogle z votlo konico – rezultat pa so prave kovinske rože, saj so se krogle zaradi vodnega upora dobesedno „razcvetele“.

Podobnega preizkusa se je lotil tudi Destin iz Smarter Every Day. Ta se je preizkusa lotil na bolj znanstven način, za posnetek pa je uporabil pravo visoko hitrostno kamero Phantom V10.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati