Camer:ing ali ulična fotografija v malem prstu

Camer:ing ali ulična fotografija v malem prstu

Na spletu velikokrat zasledimo zanimive koncepte, ki kljub uporabnim idejam žal pogosto ne ugledajo trgovskih polic. Tokrat vam predstavljamo Camer:ing – kamero v prstanu, ki bi (ali pa mogoče celo bo) razveselila ljubitelje ulične fotografije.

 

 

Camer:ing sestavljata prstan z vgrajeno kamero in mini tablični računalnik, ki služi za pregled posnetih fotografij. Čeprav Camer:ing ni videti ravno kot običajen prstan, je še vedno dovolj nevpadljiv, da omogoča fotografu enostavno in diskretno lovljenje zanimivih, predvsem pa spontanih trenutkov. Uporaba je zelo preprosta – prstan le nataknemo na kazalec, sprožilec pa imamo pod palcem. Ogledu in najverjetneje tudi prenosu ter deljenju posnetkov je namenjen poseben mini tablični računalnik, čeprav bi bil primeren tudi čisto običajen pametni mobilnik z modrozobo povezavo, kar bi seveda še olajšalo in pocenilo uporabo.

Camer:ing sta oblikovala Hyeonsik Studio in Jeon Yengwon, prijavljen pa je tudi na letošnji mednarodni oblikovalski natečaj Ifdesign.

via: popphoto.com, yankodesign.com

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati