Canon predstavil nova objektiva EF 24-70mm f/4L IS USM in EF 35mm f/2 IS USM

Canon predstavil nova objektiva EF 24-70mm f/4L IS USM in EF 35mm f/2 IS USM

Canon je svojo obsežno ponudbo objektivov EF obogatil z novima modeloma, namenjenima fotografskim zanesenjakom in profesionalcem – EF 24-70mm f/4L IS USM in EF 35mm f/2 IS USM.

Sporočilo za javnost

Oba objektiva odlikuje vrhunska optična tehnologija v kompaktnem ohišju, zato sta primerna za različne ustvarjalne namene, kot so reportažna, krajinska, portretna ali popotna fotografija.

Primerna sta za uporabo s fotoaparati, kot je novi EOS 6D, uporabljata namreč najnovejše Canonove tehnologije, ki zagotavljajo konsistentno kakovost fotografij. Oba imata asferične leče s premazom Super Spectra, ki je optimiziran za vsak posamezen element, Canonovo vodilno tehnologijo stabilizacije slike IS in ultrazvočni pogon za super hitro samodejno ostrenje – vse to jima zagotavlja izvrstne optične lastnosti. EF 24-70mm f/4L IS USM je tudi najnovejši objektiv s sistemom Hybrid IS, ki omogoča jasne posnetke pri vseh razdaljah, tudi pri makro goriščnicah.

EF 24-70mm f/4L IS USM – zmogljivost, prilagodljivost, Hybrid IS
EF 24-70mm f/4L IS USM je najnovejša pridobitev Canonove elitne serije L in razširja nabor modelov EF s standardno povečavo. Idealen je za reportažno in poročno fotografijo, združuje namreč ključen vsestranski goriščni razpon in prvovrstno kakovost izdelave serije L, ki zagotavlja ostre posnetke profesionalne kakovosti v različnih situacijah. Nova makro funkcija poleg tega optimizira položaj skupin leč med makro fotografijo, kar dopušča slikanje pri maksimalni 0,7-kratni povečavi. Fotografom tako ni treba s seboj nositi namenskega makro objektiva.

Optični sistem najvišjega kakovostnega razreda vključuje dva asferična elementa poleg dveh leč UD z zelo nizko stopnjo disperzije, vsaka je prevlečena z optimiziranim slojem Super Spectra, ki zmanjšuje barvni odklon, zabrisane barve in bleščanje. Konstantna zaslonka f/4 na celotni goriščnici daje fotografom izjemno ustvarjalno svobodo, saj dopušča zameglitev ozadja prizora pri vseh goriščnicah. Okrogla odprtina zaslonke iz devetih lamel omogoča izpostavljanje subjekta s čudovito neostrino (bokeh) v zamegljenem ozadju, ki daje posnetku posebno vzdušje.

EF 24-70mm f/4L IS USM odlikuje tudi nov sistem optične stabilizacije IS, ki zagotavlja jasne posnetke ne glede na goriščnico. Canonov napredni sistem nudi 4-stopenjsko stabilizacijo, Hybrid IS pa učinkovito kompenzira premike objektiva med fotografiranjem v makro načinu.
Izredno hitro samodejno ostrenje zagotavlja obročni ultrazvočni pogon (USM). Tehnologija USM deluje z zmogljivim procesorjem in naprednimi algoritmi ostrenja, ki zagotavljajo natančno, tiho in izjemno odzivno samodejno ostrenje. Možnost stalnega ročnega ostrenja dopušča popravke tudi pri vklopljenem samodejnem načinu.

EF 24-70mm f/4L USM odlikuje visokokakovostno in trpežno ohišje. Zunanjost je prevlečena z usnju podobnim materialom, spremenjena oblika zagotavlja enostavno rokovanje. Tesnjenje preprečuje vdor prahu in vlage, možnost zaklepa objektiva pa preprečuje poškodbe med prenašanjem. Kloridni premaz na prednji in zadnji leči zmanjšuje možnost, da bi se nanju nalagali prah, umazanija in prstni odtisi. S tem pomaga ohranjati visoko kakovost posnetkov in zmanjšuje potrebo po čiščenju.

EF 35mm f/2 IS USM – razširite pogled na svet
Nov objektiv EF 35mm f/2 IS USM je zamišljen za izvrstno prilagodljivost – fotografom omogoča zajem večjega števila prizorov in subjektov s širokim kotom. Gre za prvi Canonov 35 mm objektiv s fiksno goriščnico s tehnologijo optične stabilizacije slike, ki združuje visokokakovostno optiko in lahko ohišje. 35 mm goriščnica omogoča zajem vse od portretov do pokrajin, zato je idealno orodje pri popotni in reportažni fotografiji.

Njegove napredne tehnične lastnosti fotografom ponujajo izredno prilagodljivost izbora motivov. Fiksna zaslonka f/2 poleg tega omogoča uporabo majhne globinske ostrine, 4-stopenjski optični stabilizator pa dopušča zajem ostrih posnetkov v šibkih svetlobnih razmerah brez uporabe stojala. Pametno zaznavanje gibanja, kot je sledenje, vključi način Panning IS, ki omogoča fotografiranje z večjo natančnostjo.

Nov objektiv 35mm f/2 IS USM visoko kakovost posnetkov zagotavlja z asferičnim steklenim odlitkom (GMo), nameščenim na zadnjem delu za odpravljanje aberacije celotnega optičnega sistema. Vsak posamezen element je prevlečen z optimiziranim premazom Super Spectra, ki zmanjšuje pojav odsevov in bleščanja. S tem je zagotovljena odlična uravnoteženost barv in manj potrebe po popravkih pri obdelavi. Obročast ultrazvočni pogon USM in visokozmogljiv procesor zagotavljata hitro samodejno ostrenje, na voljo pa je tudi stalno ročno ostrenje za uporabnike, ki potrebujejo popoln nadzor.

Nov pokrovček objektivov – enostavnost in priročnost
Oba objektiva sta opremljena z novim pokrovčkov Mark II, katerega mehanizem odpenjanja je na sredini, namesto ob straneh. Stisk jezičkov omogoča hitro odstranitev in namestitev pokrovčka, še posebej med uporabo sončnih zaslonk. Nove pokrovčke bodo začeli prilagati Canonovim objektivom EF od januarja 2013, mogoče pa jih bo kupiti tudi posebej.

EF 24-70mm f/4L IS USM – ključne lastnosti:
• Visokokakovostni objektiv 24-70 mm z zaslonko f/4
• Lahko ohišje
• Vgrajen IS
• Funkcija makro
• Odpornost na prah in vlago
EF 35mm f/2 IS USM – ključne lastnosti:
• 35 mm objektiv s fiksno goriščnico
• 4-stopenjski stabilizator slike
• Hitra najmanjša zaslonka f/2
• Kompaktna oblika
• Okrogla odprtina zaslonke
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati