30,00€
MagFilter CPL

MagFilter CPL

Lastniki kompaktnih kamer so pri uporabi dodatnih filtrov praviloma na slabšem v primerjavi z uporabniki sistemskih kamer, saj kompaktne kamere običajno ne omogočajo uporabe navojnih filtrov.

Za uporabno tovrstnih filtrov je pri kompaktnih kamerah (če to sploh omogočajo) največkrat potreben nakup posebnega adapterja, na katerega namestimo filtre. Takšna rešitev je v večini primerov nerodna in ne ravno praktična za uporabo. Pri podjetju Carry Speed so predstavili zanimivo in elegantno rešitev, ki bo kot nalašč za vse lastnike zmogljivejših kompaktnih kamer – magnetni cirkularni polarizacijski filter. Polarizacijski filter je nepogrešljiv v torbi vsakega fotografskega navdušenca, saj poskrbi za zmanjšanje motečih odsevov in izboljšanje kontrastov na posnetkih.

Namestitev MagFiltra je zelo preprosta – na objektiv je potrebno le prilepiti poseben kovinski obroček, na katerega namestimo filter, ki ostane na objektiv varno pritrjen s pomočjo magneta. Ta je dovolj močan, da obdrži filter na mestu tudi pri sunkovitejših premikih kamere. Izdelava je kvalitetna, visokokakovostna steklena leča pa naj bi bila japonske izdelave. Trenutno je na voljo le polarizacijski filter v dveh različicah in sicer za objektive premera 36 in 42 milimetrov. Kompletu je priložena tudi uporabna torbica za filter, cena pa znaša ugodnih 25 oziroma 27 dolarjev.

via: lifehacker.com, gizmodo.com

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati