Visoko hitrostna fotografija eksplozij

Visoko hitrostna fotografija eksplozij

Fotograf Alan Sailer se ukvarja z zanimivo in malce neobičajno zvrstjo fotografije – najraje namreč fotografira eksplozije različnih predmetov. Pri tem si pomaga z običajno DSLR kamero in posebno bliskavico ter sprožilnim sistemom, ki si ju je izdelal kar sam.

Sailer ustvarja kar v svoji garaži, do takšnih posnetkov pa pride z osnovno tehniko visoko hitrostne fotografije – fotografira v temi z daljšim osvetlitvenim časom, pri tem pa uporablja posebno bliskavico z zelo kratkim časom osvetlitve. Ta ima poleg običajne vloge – osvetlitve motiva – tudi vlogo nadvse hitrega zaklopa, saj njen blisk traja le milijoninko sekunde, kar se odrazi v temu, da so tudi najhitrejši predmeti dobesedno „zamrznjeni“ na posnetku.

Postopek je avtor podrobneje opisal tukaj. Sailor na garažnih razprodajah nakupi najrazličnejše odslužene predmete, vanje zvrta luknjo in jih napolni z eksplozivno zmesjo, ki si jo tudi pripravi sam. Na spletnem portalu Flickr je objavil že več kot 200 posnetkov eksplozij različnih predmetov. Med drugim se lahko pohvali tudi s krasno o serijo posnetkov božičnih okraskov, na katere je streljal z zračno puško.

Via: petapixel.com, imaging-resource.com, fotografije Alan Sailer

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati