529,00€
Objektiv Mikro ŠtiriTretjine M. ZUIKO DIGITAL 17 mm 1 : 1,8

Objektiv Mikro ŠtiriTretjine M. ZUIKO DIGITAL 17 mm 1 : 1,8

Olympus je predstavil nov objektiv M. ZUIKO DIGITAL 17 mm 1 : 1,8, ki ima poleg svetlobne moči in aperture 1 : 1,8 tudi dva posebna mehanizma za ostrenje pri hipni fotografiji in videosnemanju (MSC) ter poseben optični premaz leč ZERO, ki preprečuje svetlobne odseve in bleščanje.

Sporočilo za javnost

Objektiv M. ZUIKO DIGITAL 17 mm 1 : 1,8 v svojem lahkem in kompaktnem ohišju zagotavlja izvrstno kakovost posnetkov. Izjemna svetlobna moč ob aperturi 1 : 1,8 ne omogoča le uporabe estetsko privlačne zamegljenosti ozadja motivov ob različni globinski ostrini, temveč tudi fotografiranje brez uporabe stativa ob pomanjkanju dovolj močne svetlobe. Pri tem je v pomoč tudi stabilizator slike, vgrajen v vsa ohišja Olympusovih sistemskih fotoaparatov Mikro ŠtiriTretjine. Za lov na neponovljive trenutke in spontano fotografiranje brez zamegljenosti na posnetkih je novi objektiv opremljen z domišljenim ostrilnim mehanizmom za hipno fotografijo - enako kot med fotografi dobro sprejet objektiv

M. ZUIKO DIGITAL ED 12 mm 1 : 2,0, ki je enako kakovostno izdelan. Točka izostritve se z enostavnim potegom obročka na objektivu proti sebi premakne na vnaprej določeno razdaljo. Z vrtenjem obročka lahko spreminjamo goriščno razdaljo v razponu, prikazanem na skali objektiva, poleg katere se nahaja tudi skala globinske ostrine. Dodatna prednost pri videosnemanju je posebni ostrilni mehanizem MSC (»Movie & Still Compatible« - primeren za fotografiranje in videosnemanje), ki deluje hitro in skoraj neslišno, zato na videoposnetkih ob spreminjanju ostrine ni slišati motečega brnenja. Tudi z bleščanjem in neželenimi svetlobnimi odsevi se ne bo več potrebno ukvarjati, saj so površine leč premazane s posebnim Olympusovim optičnim premazom ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical).

Dodatno sta na voljo tudi elegantna in visoko kakovostna kovinska sončna zaslonka (LH-48B) ter pokrovček objektiva z vgraviranim Olympusovim logotipom (LC-48B). Objektiv je združljiv tudi z Olympusovim optičnim iskalom VF-1, ki je prav tako na voljo posebej in zagotavlja dober pregled pri profesionalnem postavljanju kompozicije posnetkov. Olympus tako predstavlja visoko kakovosten objektiv Mikro ŠtiriTretjine, ki s svojo konstrukcijo in dodatno opremo omogoča prilagodljivo in učinkovito fotografiranje ter seveda - videosnemanje.

Objektiv M. ZUIKO DIGITAL 17 mm 1 : 1,8 bo pri pooblaščenih prodajalcih na voljo od decembra 2012.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati