3D figurice namesto običajnih portretnih fotografij

3D figurice namesto običajnih portretnih fotografij

Na Japonskem si lahko od danes dalje namesto portretnih fotografij, kakršne običajno potrebujemo za dokumente in zaradi katerih tudi najpogosteje obiščemo fotografski studio, privoščimo izdelavo 3D figurice po naši podobi.

V Tokiu je namreč z delom pričel Omote 3D – prvi fotografski studio s tovrstno ponudbo na svetu. Za izdelavo našega 3D portreta se je seveda potrebno najprej naročiti, postopek zajema pa poteka nekoliko drugače kot običajno fotografiranje. „Portretiranca“ postavijo pred posebno ozadje, kjer mora na mestu ostati približno 15 minut, medtem ko fotograf, oziroma bolje rečeno „skulpturograf“ zajema njegovo podobo z ročnim 3D skenerjem.


Sledi še nekaj računalniške post produkcije (kjer na primer določijo barvo las, teksturo in drobne detajle), nato pa 3D sliko pošljejo na poseben 3D tiskalnik, ki jo tudi „natisne“, oziroma izdela figurico. Figurice so na voljo v treh različnih velikostih –  približno 10, 15 in 20 centimetrov. Še opozorilo – takšni posnetki niso ravno poceni, saj je potrebno za individualni portret v najmanjši velikosti odšteti približno 260 dolarjev, cena skupinskih posnetkov v največji velikosti pa hitro preseže tisoč dolarjev.

Ta zanimiva storitev naj bi bila na voljo le do 14.1.2013.

via: Petapixel.com, omote.com

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati