5. Nikonov dan fotografije potekal pot sloganom

5. Nikonov dan fotografije potekal pot sloganom "HOT&COOL"

Nikonov dan fotografije, zdaj že tradicionalni največji fotografski dogodek v Sloveniji, je tudi letos postregel s številnimi novostmi. Približno 1.300 ljubiteljev fotografije je fotografsko popoldne in večer preživelo v prostorih Viba filma v Ljubljani, kjer so lahko prvič prisluhnili odličnima tujima predavateljema, bolje spoznali Nikon opremo, preizkusili svoje znanje v video kotičku, obiskali foto sejem, fotografirali profesionalne modele in različne scene ter brezplačno očistili svojo fotografsko opremo.

Sporočilo za javnost

Nikonov dan fotografije je letos potekal pod sloganom "HOT&COOL", v katerem so bili zajeti vroči profesionalni modeli v zimski idili. Izjemno nizke temperature in belina so bile tudi osrednja tema enega od predavateljev, avanturističnega fotografa narave Floriana Schulza, ki je slušatelje v nabito polni dvorani v svojem predavanju popeljal na Arktiko. Drugi tuji fotograf, ljubitelj akcijske fotografije Marcel Lämmerhirt je predstavil svojo zgodbo na predavanju Akcijska fotografija v snegu in ledu. Tudi tokrat s svojim predavanjem na dogodku ni manjkal eden najbolj prepoznavnih fotografov v Sloveniji Arne Hodalič. Letos nam je predstavil zanimivo zgodbo o soli oziroma "žetvi" in "izkopavanju" te izjemno pomembne sestavine v kuhinji na različnih delih sveta.

Na dogodku je bil poseben video kotiček namenjen DSLR videu, kjer so zainteresirani fotografi spoznali posamezne korake video produkcije, od priprav, osnovne in dodatne opreme do snemanja in montaže. Lahko so preizkusili vso fotografsko opremo, digitalne fotoaparate, objektive, bliskavice in drugo dodatno opremo, z nasveti pa jim je pomagal priznani video ustvarjalec in avtor številnih izjemnih videoposnetkov Dražen Štader.

Obiskovalci so na dogodku letos prvič lahko kupili tudi dodatno fotografsko opremo, saj je v sklopu Nikonovega dneva fotografije prvič potekal foto sejem, na katerem se je predstavilo devet razstavljavcev. Na svoj račun so prišli tudi tisti, ki so želeli brezplačno očistiti svojo fotografsko opremo v sklopu storitve Check&Clean Nikonovega pooblaščenega servisa.

Kot vsako leto so se obiskovalci lahko seznanili in preizkusili najnovejšo Nikonovo DSLR opremo. Npr. fotoaparate D600, D800 in D5200 ter obstoječ nabor fotoaparatov, objektivov in druge dodatne opreme. Poleg drugih je bil predstavljen tudi prvi fotoaparat z operacijskim sistemom Android, Nikonov Coolpix S800c ter najmanjši kompaktni fotoaparat na svetu Nikon Coolpix S01.

Fotografije z dogodka: http://photos.ecetera.si/Nikon/NDF-2012

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati